Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Finantare pentru PRIMUL Centru de Inovatie Didactica

1

Invitam companiile sa finanteze PRIMUL Centru de Inovaţie Didactică in Bucuresti pentru sustinerea cu educaţie de excelenta a copiilor capabili de performanta inalta.

IRSCA Gifted Education invita companiile sa finanteze PRIMUL Centru de Inovaţie Didactică in Bucuresti pentru sustinerea cu educaţie de excelenţă a copiilor capabili de performanta inalta.

Primul Centru de Inovaţie Didactică se dezvolta ca parte a unui Program de Inovaţie Didactică. Proiectul propus este unic în România, în concordanţă cu stipulările Recomandării Europene 1248/1994 şi în concordanţă cu reglementările naţionale ale Legii 17/2007 pentru educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta, în spiritul politicilor dezvoltate de UE, şi al unor organizaţii precum UNESCO, şi totodată, un proiect cu vizibilitate maximă la nivel naţional şi internaţional, de o importanţă capitală pentru susţinerea cu o educaţie specifică, de înaltă calitate, a copiilor cu abilităţi înalte pentru dezvoltarea unei societăţi bazate pe cunoaştere.

# Perioada proiectului: Aprilie 2010 – Aprilie 2012
# Proiectul este susţinut de IRSCA Gifted Education în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Sector 6 Bucureşti, Şcoala 155 “Preasfanta Fecioara Maria” si ceilalti parteneri conform Protocolului de Colaborare incheiat intre aceste institutii.

# Centrul va avea ca amplasament spaţiul pus la dispoziţie de Şcoala Generală 155 “Preasfanta Fecioara Maria”, Sector 6, Bucureşti.

# Spaţiul este situat în incinta şcolii şi cuprinde 3 săli de clasă situate una lângă alta.

# FOTOGRAFII de la 1.03.2010 ale spatiului ce urmeaza sa fie amenajat – asa precum se observa este necesara: dotarea celor 3 clase si dotarea holului. Precum se observa, se pot face eforturi chiar pentru amenajarea spatiului de gradina din spatele scolii.

Programul de Inovatie Didactica urmăreşte:

1. Egalitatea de şanse a copiilor cu potenţial înalt – ce reprezintă copii cu nevoi speciale de educaţie – şi drepul lor la o educaţie care să îi hrănească şi să le dezvolte potenţialul, abilităţile şi aptitudinile naturale la nivel maximal printr-o educaţie de excelenţă
2. Creşterea gradului de diseminare a programelor de educaţie de inovaţie didactică şi de parenting care stimulează copiii cu abilităţi înalte.

Obiective:

Programul de Inovaţie Didactică are 3 obiective majore:
1. Realizarea Centrului de Testare Permanentă
Acest obiectiv presupune lansarea unui proces amplu de identificare a copiilor cu potenţial înalt, ce include parcurgerea mai multor etape, una dintre ele fiind testarea la nivel international cu teste Raven Standard Plus, SON-R (Snijders-Oomen Non-Verbal Intelligence Test Revised), TTCT ( Torrance Tests of Creative Thinking), BWAS (Barron-Welsh Art Scale), LSI (Learning Styles Inventory) a unui lot de minim 500 de copii cu vârste 9-12 ani din Sectorul 6 Bucureşti, într-un program pilot, urmărindu-se identificarea unui prim grup de 30 copii cu potenţial înalt. Centrul va avea o activitate permanentă de testări complexe la cerere pentru descoperirea inteligentelor multiple, a abilitatilor inalte.

2. Realizarea Centrului Multimedia de Inovaţie Didactică, primul de acest tip în Bucureşti.
Acest proiect include atât cadrele didactice cât şi părinţii.
100 Cadre didactice vor fi informate cu privire la principiile educaţiei de înaltă calitate („early quality childhood education”), vor urma cursuri de formare specifice şi vor putea să iniţieze activităţi de colaborare cu IRSCA Gifted Education.
60 de Părinţi vor participa la cursuri specifice şi vor primi materiale de informare cu privire la principiile de descoperire şi dezvoltare a copiilor gifted & talented şi la educaţia de excelenţă.

3. Lansarea Programului “Şcoala Talentelor”
Educarea cu 6 cursuri de tip after-school de enrichment (curricula imbogatita) a 30 de copii (anual) cu potenţial înalt cu vârstele 9-12 ani prin crearea unui mediu armonios pentru dezvoltarea multi-inteligenţelor, a creativităţii umane şi a realizării de sine, pentru aplicarea potenţialului lor creativ în slujba dezvoltării lor interioare, a formării unui mediu echilibrat de viaţa şi totodată, în folosul societăţii.

Fiecare din aceste obiective presupun realizarea unui proiect. Toate proiectele menţionate mai sus coexistă şi se sprijină reciproc în scopul realizării obiectivului comun – Programul de Inovaţie Didactică.

Va invitam sa ne fiti parteneri pentru finantarea acestui Centru. Link catre propunerea de parteneriat.

Costuri Centru Pilot Inovatie Didactica

# Etapa 1 – Testare copii: € 10,699

# Etapa 2 – Amenajare Centru de testare:€ 13,550

# Etapa 2 – Amenajare Centru multimedia:€ 12,160

# Etapa 3 – Activitati Copii/Cadre Didactice/Parinti:€ 6,000

# Costuri de regie – generale:€ 5,275

# TOTAL GENERAL: € 47,684

Beneficiile Companiilor partenere

+ Vizibilitate / recunoaştere la nivel naţional şi internaţional pentru implicare intr-un proiect unic de identificare si sustinere a copiilor cu risc social ridicat, copii capabili de performanta inalta.
+ Promovarea imaginii (link pentru explicatii)
+ Implicarea angajatilor in proiecte de educatie prin actiuni de CSR
+ Fiecare curs de la Scoala Talentelor se va incheia cu un proiect de grup al copiilor ce va fi prezentat intr-un Eveniment Public stakeholderilor – partenerilor in proiect, finantatorilor, parintilor fiind o modalitate atractiva de a va desfasura actiuni si promovare CSR

Contact

Pentru stabilirea unei intalniri sau detalii, Monica Gheorghiu, Project Manager: 0729-029484

sau pr {aron} giftededu {dot} org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.