Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Finanțare de 325.000 lei pentru proiecte din comunitatea locală și burse de excelență

0

Finanțare de 325.000 lei pentru proiecte din comunitatea locală și burse de excelență. Aplică până pe 25 iulie!

Bucureștenii care doresc să intre în competiția pentru proiecte de design urban și burse din cea de-a doua ediție a “Mobilizăm excelența”, programul de responsabilitate socială creat de Porsche România și dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București, mai au la dispoziție două săptămâni pentru a trimite aplicația. Termenul limită este 25 iulie, ora 23:59, iar condițiile de eligibilitate și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.mobilizamexcelenta.ro.

www.catalingeorgescu.com

Programul se adresează exclusiv celor care își desfășoară activitatea în București și Ilfov, va oferi până la 10 burse de excelență și va finanța maximum cinci proiecte de “Design urban”. Direcția de “Design urban” se adresează organizațiilor, instituțiilor, grupurilor de inițiativă sau persoanelor care doresc să inițieze proiecte de revitalizare urbană, în acord cu principiile inovative de economie de resurse și sustenabilitate. Bursele de excelență vor fi oferite copiilor și tinerilor cu vârste între 10 și 20 ani, care au performanțe deosebite în artă și sport.

Fondul total de finanțare este de 225.000 lei pentru “Design urban” și de 100.000 de lei pentru “Burse de excelență”. După selecția câștigătorilor, publicul larg poate vota online proiectul și bursierul care vor primi câte o finanțare suplimentară de 10.000 de lei.

Aplicațiile vor fi jurizate de comitete de selecție independente, formate din experți recunoscuți în domeniul lor:

Design urban: Șerban Sturdza – președinte, Ordinul Arhitecților din România, filiala București; Marius Marcu-Lapadat – decan, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, Facultatea de Design Interior; Mirela Duculescu – istoric al designului, Universitatea Națională de Arte din București; Oana Luca – conferențiar universitar, Facultatea Tehnică de Construcții București, Departamentul de Inginerie Urbană și Dezvoltare Regională; Mihnea Ghilduș – membru în echipa de management Prispa, fondator Dizainăr.ro; Mircea Ilie – Sustainability Leader, IKEA România; Patricia Zegreanu – Manager Marketing și Comunicare, Skoda, Porsche România.

Burse de excelență: Aurora Kiraly, artist vizual, curator, manager cultural, asistent universitar la Universitatea Națională de Artă; Sabina Ulubeanu, compozitoare, doctor în compoziție, membru fondator și director artistic al InnerSound New Arts Festival; Corina Dumitrescu, prim-balerină, Opera Națională București, coregraf, Opera Comică pentru Copii; Carmen Bunaciu, multiplă campioană europeană și mondială la natație, antrenor emerit, profesor de educație fizică; Monica Iagăr, dublă campioană europeană și campioană mondială la atletism; Ruxandra Dragomir, câștigătoare a 9 turnee de tenis, locul 15 ATP, fostă președintă a Federației Române de Tenis; Radu Alexandroaie, Project Manager Porsche Romania.

Gândit ca o formă de investiție pe termen lung în comunitatea locală, programul este dezvoltat pe trei direcții strategice: Design urban, Educație urbană, Burse de excelență și are un buget total de de 514.500 de lei.

_MG_0419

Cea de-a treia direcție a programului va demara în toamnă. Aceasta constă în susținerea unui proiect pilot, realizat împreună cu Asociația “De-a arhitectura”, în cinci instituții de învățământ din București – cursul extracurricular de “Educaţie de arhitectură şi mediu construit”.

Despre Porsche România

Porsche Romania este cel mai mare importator auto din România, companie înfiinţată în noiembrie 1997 şi care aparţine de Porsche Holding GmbH cu sediul în Salzburg. Începând cu martie 2011, Holdingul Porsche a fost înglobat în concernul Volkswagen AG drept una din subsidiarele sale, păstrând însă structurile independente.

Compania, cel mai mare jucător de pe piața românească de profil, este importator general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen Autovehicule Comerciale şi Das WeltAuto. Porsche România este responsabilă de evoluţia calitativă şi de extinderea reţelei de distribuţie, compusă din centre auto proprii şi dealeri independenţi autorizaţi de companie.

Rețeaua oferă mașini atractive, sigure şi ecologice, la cele mai înalte standarde tehnice și de calitate, iar afacerea de bază acoperă şi aprovizionarea reţelei naţionale de dealeri cu piese de schimb şi accesorii originale.

mobilizam_FB_cover_2016

Despre Fundația Comunitară București

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Până în prezent, organizația a finanțat cu peste 1,2 milioane de lei pentru aproape 150 de proiecte ale comunităților din București și Ilfov.

Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.