Final de sezon StudentObike 2014

0

StudentObike, un proiect al Asociatiei Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunta finalizarea sezonului 2014, incepand cu data de 24 noiembrie. Multumirile merg catre cei 23.000 de studenti care au ales bicicletele studentObike ca mijloc de transport sau de recreere si care au participat la activitatile organizate in cadrul proiectului, dar si catre autoritatile, partenerii si sponsorii care au sprijinit proiectul.

,,Programul StudentObike  promoveaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ in randul studentilor. Suntem prezenti in cele mai mari centre universitare din tara, pe axa principala de transport pentru studenti, pentru ca ne dorim  sa construim un comportament responsabil fata de mediu si un stil de viata sanatos pentru tineri. Avem convingerea ca prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunitatilor si ne bucuram sa vedem ca numarul utilizatorilor studentObike este mai mare in fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

Dupa patru ani de studentObike, ne bucuram sa constatam ca tot mai multi studenti au inceput sa foloseasca bicicleta in drumurile lor de la cursuri, la biblioteca sau spre locuri de relaxare si sa constientizeze ca este o modalitate foarte simpla de a avea grija de sanatatea lor, dar si de mediul inconjurator. Le multumim celor peste 23.000 de utilizatori si ii asteptam in numar cat mai mare si anul viitor”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution.

In cursul anului 2014, centrele StudenObike au inregistrat peste 23.000 de mii de utilizatori. Astfel, in centrele din Bucuresti, localizate in Complex Agronomie – Herastrau, Politehnica-Rectorat si Politehnica-Regie, peste 12.000 de studenti au inchiriat bicicletele studentObike. Studentii ieseni au mers la centrul de inchiriere de la Facultatea de Constructii in numar de aproape 4.500 si peste 2.500 de studenti din Cluj au inchiriat bicicletele galbene de la centrul de inchiriere din Complexul Hasdeu. Studentii din Brasov au inchiriat si ei bicicletele galbene de la centrul aflat in Complexul Memorandului, totalizand aproape 1.200 de inchirieri, iar peste 2.500 de studenti din Ploiesti  – Facultatea Petrol si Gaze s-au plimbat cu bicicletele.

poza stb4

Despre studentObike:

studentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor din sapte centre universitare, aflate in Bucuresti (trei centre), Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si, incepand cu anul acesta, si in Ploiesti.

In tara, centrele studentObike au fost localizate in: Iasi – Facultatea de Constructii, Cluj – Complexul Hasdeu, Brasov – Complexul Memorandului si Ploiesti  – Facultatea Petrol si Gaze.

In cei patru ani si jumatate de functionare, programul  « studentObike » a reusit sa scoata peste 80.000 de studenti la pedalat. studentObike a fost implememtat in campusurile universitatilor partenere: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi si Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti.

Centrele studentObike a pus, gratuit, la dispozitia studentilor 350 de biciclete: 160 de biciclete in Bucuresti, 40 in Brasov, 40 in Cluj-Napoca si 60 de biciclete in Iasi, 50 la Ploiesti.

Proiectul studentObike se desfasoara in parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, Primaria Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Iasi, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Despre Raiffeisen Bank:

Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (Raiffeisen Smart Mobile) si internet banking (Raiffeisen Online). Raiffeisen Bank are o retea de peste 540 agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti, dintre care 100.000 de IMM-uri si 6.800 corporatii mari si medii.

Despre Green Revolution:

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectful fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.