Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Final de sezon I’Velo 2015

0

“I’Velo”, un proiect al Asociatiei Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunta finalizarea sezonului 2015, incepand cu 7 decembrie. Multumirile merg catre cele peste 160.000 de mii de persoane care au ales bicicletele I’Velo ca mijloc de transport sau de recreere pe parcursul intregului an 2015, dar si catre autoritatile, partenerii si sponsorii care au sprijinit proiectul. Numarul mare de utilizatori si implicarea acestora in actiunile organizate in cadrul proiectului demonstreaza interesul lor de a se reuni intr-o adevarata comunitate a biciclistilor.

poza ivelo

In cele peste 200 de zile de functionare a centrelor  de inchiriere “I’Velo”, din Bucuresti, peste 114.000 de bucuresteni au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului, iar aproape 47.000 de biciclisti au inchiriat bicicletele galbene din centrele localizate in cele 6 orase din tara.

Din 2010, cand am lansat I’Velo, si pana in prezent putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

Dupa sase ani de I’Velo, ne bucuram sa constatam ca tot mai multe persoane au inceput sa foloseasca bicicleta ca mod alternativ de transport si sa constientizeze ca este o modalitate foarte simpla de a avea grija de sanatatea lor, dar si de mediul inconjurator si de orasul in care traiesc. Le multumim celor peste 160.000 de utilizatori si ii asteptam in numar cat mai mare si anul viitor sa dovedim ca suntem parte a oraselor in care traim”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

 

In cursul anului 2015, in centrele I’Velo din Bucuresti s-au inregistrat peste 114.000 de mii de utilizatori. Astfel, in centrul de la Aviatorilor – Herastrau, Piata Charles de Gaulle, in 225 de zile de functionare, aproape 50.000 de mii de bucuresteni au ales bicicletele galbene pentru plimbare sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. Localizat tot in Parcul Herasatru, centrul de la Arcul de Triumf a inregistrat 14.288 de inchirieri, iar centrul din Tineretului – Gheorghe Sincai, in 225 de zile, 48.000 de bucuresteni s-au relaxat folosind bicicletele I’Velo, iar centrul nou – I’Velo Parcul Titanii, in 85 de zile de functionare, a inregistrat peste 2.000 de inchirieri.

 

La nivel national, centrele I’Velo sunt prezente in 6 orase: Constanta, Brasov, Sibiu, Iasi, Alba Iulia si Oradea. In cele peste 200 de zile de functionare, peste 22.000 de constanteni si turisti au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. La Iasi, aproape 5.000 de ieseni au pedalat cu bicicletele I’Velo, iar in Brasov, centrul I’Velo din Piata Sfatului a scos la plimbare cu bicicleta 3.000 de brasoveni. In Alba Iulia, s-au inregistrat aproape 5.000 de inchirieri, iar in Sibiu 4.500 de sibieni au inchiriat bicicletele galbene, iar in Oradea, peste 7.500 de oradeni au pedalat cu bicicletele I’Velo.

La fel ca si anul trecut, bicicletele I’Velo au putut fi disponibile, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au avut posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie.Tarifele de inchiriere au fost: 4 lei pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore.

 

Despre I’Velo:

 

In sezonul 2014, centrele “I‘Velo’’ au putea fi gasite in Bucuresti – parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf, Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Sinca si Parcul Titanii, dar si in tara, in orasele: Iasi – Parcul Copou, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an si la Alba Iulia – Piata Unirii si Oradea, in parcul 1 Decembrie.

I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului. De asemenea, “I’Velo” a oferit in continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele, accesand site-ul www.ivelo.ro.

In cei 6 ani de functionare, programul  “I’Velo” a reusit sa scoata aproape 1.200.000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1500 de tone. Programul “I’Velo”, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Brasov, Sibiu, Iasi, Constanta, Alba Iulia, Oradea, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

 

Despre Raiffeisen Bank:

Raiffeisen Bank este o banca universal de top care deservește aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 7.800 de companii mari si medii. La mijlocul anului 2015, rețeaua Raiffeisen Bank numara peste 500 de agentii in toata tara, 1.100 ATM-uri și 13.400 EPOS-uri.

Despre Green Revolution:

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania, ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si responsabilitatea fata de mediul inconjurator, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

 

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.