Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Final 5 licee 5 muzee 2018 la Muzeul Satului

0

ECDL vă invită vineri, 8 iunie 2018, ora 11:00, la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, pentru a afla împreună premianţii ediţiei a 11-a a proiectului 5 licee 5 muzee. Începând cu luna februarie, elevi din alte cinci licee din capitală au vizitat gratuit cinci muzee din Bucureşti, fiind provocaţi la un concurs online de cultură generală.

5 licee 5 muzee este un program educaţional dedicat elevilor de liceu, prin care se încurajează participarea tinerilor la manifestări culturale. Vineri, vom sărbători în aer liber finalul acestei ediţii a proiectului, în atmosfera autentică din grădina Muzeului Satului. Vom fi împreună cu toţi participanţii – elevi şi profesori, reprezentanţi ai muzeelor partenere (Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul de Artă Veche Apuseană Ing. Dumitru Furnică – Minovici, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti şi Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I) şi organizatori (ECDL ROMANIA alături de Primăria Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti).

La ediţia de anul acesta 5 licee 5 muzee, ce s-a desfăşurat în perioada februarie – iunie 2018, au fost implicaţi alţi 250 de elevi din alte 5 noi licee din Bucureşti: Colegiul Naţional Emil Racoviţă, Liceul Teoretic Decebal, Colegiul Naţional Octav Onicescu, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi şi Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice I.N. Socolescu.

Cele 5 muzee partenere şi aceastei ediții, care i-au provocat pe liceeni la concursul online de cultură generală sunt: Muzeul de Artă Veche Apuseană Ing. Dumitru Furnică – Minovici, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti şi Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I.

Tinerii au fost încurajaţi să contribuie la o pagină a proiectului cât mai activă pe site-ul web al unei reţele de socializare, astfel încât fiecare liceu să reuşească să promoveze unul dintre muzeele partenere şi să promoveze activităţile la care au luat parte în rândul cât mai multor colegi, profesori sau prieteni, trezindu-le şi acestora apetitul pentru a merge la muzee. Astfel, prin tragere la sorţi la începutul acestei ediţii, s-a stabilit ca Antipa să fie promovat de elevii de la Socolescu, liceenii de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă să povestească despre experienţa la Muzeul de Artă Veche Apuseană, Liceul Decebal să promoveze Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Militar să fie promovat de liceenii de la Colegiul Naţional Octav Onicescu, iar cei de la Asachi să promoveze online Muzeul Satului.

Săptămâna aceasta, în cadrul evenimentului final de la Muzeul Satului, vom afla care au fost cei mai buni elevi la testul de cultură generală, dar vom premia şi cea mai de impact prezenţă online pe pagina Facebook/5licee5muzee .

Atmosfera va fi înveselită ca de obicei de Grupul Fantezia de la Clubul Copiilor Sector 5.

Totuşi, scopul 5 licee 5 muzee nu este competiţia, ci motivarea elevilor în a accesa instituţii de cultură, mai ales că educaţia alternativă are o importanţă esenţială pentru dezvoltarea lor. Acum, când lumea digitală ne acaparează aproape total interesul şi devenim din ce în ce mai dependenţi de computer şi smartphone, tinerii trebuie să fie în continuare îndreptaţi către valori reale, inclusiv către valori culturale.

5 licee 5 muzee şi-a propus să declanşeze mai întâi în rândul tinerilor o epidemie socială de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs între cinci licee din capitală. Lansat în anul 2008, proiectul a avut succes şi astfel, organizatorii împreună cu partenerii au fost încurajaţi să continue. Acum, la a 11-a ediţie, peste 2 500 de liceeni, din peste 50 de şcoli bucureştene, deja s-au bucurat de oportunităţile oferite de acest proiect.

5 licee 5 muzee este o iniţiativă a ECDL ROMANIA, care organizează 5 licee 5 muze cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti prin Direcţia Cultură, Învăţamânt, Turism şi al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, promovând educaţia completă şi echilibrată a tinerilor din România.

ECDL – European Computer Driving Licence este cel mai răspândit standard global de certificare a competenţelor digitale, cu recunoaştere internaţională în peste 100 de ţări de pe toate continentele lumii.

Vă aşteptăm cu mult interes, vineri, 8 iunie 2018, începând cu ora 11:00, la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti (Şos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucureşti).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.