Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FilmStars, Editia a IV-a, 2019: O invitație în lumea fascinantă a filmului pentru toți copiii talentați

0

Concursul Național de Filme pentru Copii, FilmStars, atât de apreciaț în rândul celor mici la nivel național, a revenit cu a IV-a ediție. Și de această dată FilmStars a reușit să alinieze la start copii talentați și pasionați de fascinanta lume a filmului, din mai multe orașe din țară. Elevi din Pitești, Giurgiu, Horezu, Câmpina și București s-au întrecut în realizarea propriilor filme pornind de la tema „Povestea cărților”. Am ales această temă inspirată de unul din cele mai recente filme pentru copii, producția „Cartea Magică”, film ce reprezintă o incursiune în lumea basmelor și a pasiunii pentru lectură. Prințese, cavaleri, magie, aventură, dispariții misterioase și nu în ultimul rând pasiunea pentru lectură fac din „Cartea Magică” un film captivant ce reușește să-i poarte pe cei mici dincolo de limitele realității.

Juriul din acest an al Concursului Național de Filme pentru Copii – FilmStars, Editia a IV-a, compus din Aurora Păunescu (actor de film și teatru) și Domnica Cîrciumaru (Director internațional de Casting) a avut misiunea de a desemna cele mai bune povești transpuse în imagini de micii regizori, scenariști, actori și operatori. Nu a fost un lucru ușor, însă dintre echipele aliniate la start au reușit să se distingă copiii de la Școala Euro Smart Education din București, Echipa Emotiilor, urmați la mică distanță de echipele „Lovinescienii” din București și „Micii actori” din Giurgiu.

Toți copiii participanți au primit diplome și premii în cadrul galelor de premiere organizate în orașele lor, din partea partenerilor Univer și Perutnina România. Școala Micile Vedete alături de partenerii săi, care au înțeles împortanța unei educații de calitate, nu se opresc aici și vor continua să promoveze educația non-formală prin film și actorie în rândul celor mici.

Mai multe detalii despre acest proiect puteți urmări pe www.club.micilevedete.ro.

***

Despre Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” (www.micilevedete.ro) este un proiect educațional nonguvernamentalunic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoțională prin intermediul a trei discipline inovatoare, special create și adaptate: Tehnică de filmare, Interpretare și Dicție pentru copii.

La 8 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete” se mândrește cu un portofoliu de 29 de filme de scurt metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care au avut importante participări la festivalurile de film pentru copii din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia și Australia, dar și peste 40 de apariții ale copiilor în spoturi publicitare, sociale și filme de lung metraj. Dovada seriozității și calității acestui proiect este dată și de selecționarea la Festivalul de Film de la Cannes, în 2015, 2014, 2012, 2011 și 2010 a filmelor  realizate de Școala Micile Vedete, „Mașina de făcut teme”, „Aventurile Micilor Vedete în parc“,  “Micile Vedete descoperă secretul magneților”, „Micile Vedete la Școală”, „Micile Vedete la țară”.

Despre Univer

Sloganul Univer, “Noi am ales calitatea! Voi?”, este promisiunea noastră, aceea de a oferi permanent calitate și gust. Cu Univer, condimentele îmbogățesc fiecare bucătărie, dar și viața, zi de zi.
Dorim ca produsele Univer să se remarce prin calitate și gust.
De asemenea susținem și promovăm un stil de viață sănătos, cu produse fără E-uri și alergeni, adresate în special copiilor.
Vrem să facem o diferență în societate și să ne implicăm în educația nutriționala a copiilor, adolescenților, dar și a adulților.

Despre Perutnina

Calitatea produselor Perutnina este garantată prin numeroase certificări de calitate și prin atenta monitorizare a fiecărei etape din procesul de producție. Produsele Perutnina sunt considerate a fi produse alimentare de o calitate excelentă, ce vin în întâmpinarea consumatorilor contemporani cu o alternativă modernă de viață astfel încât să se poată bucura de produse delicioase și care se se pot prepara rapid.

Pepe recomandă” a fost creat pentru că știm: copiii iubesc mezelurile iar noi ne iubim copiii. De aceea Pepe îi va susține pe cei mai tineri dintre noi, atât prin produse delicioase cât și fiindu-le aprope în activitățile care îi ajută să crească frumos. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.