Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Filmele de la Anim`est vor rula în deschiderea celei de-a doua ediții a Volunteers Fest

0

Singurul festival realizat de voluntari pentru voluntari îşi deschide porțile pe data de 24 martie 2014, de la ora 19.00, la Impact Hub Bucharest.

Animest@Volunteers_Fest

Volunteers Fest, singurul festival din România dedicat voluntarilor, dă start activităților gratuite pentru liceeni și studenți pe 24 martie 2014, de la ora 19.00, la Impact Hub Bucharest, cu o proiecție de filme de animație.

Iubitorii filmului de desen animat au de ce se bucura, Anim`est vine la Volunteers Fest. Programul serii va cuprinde titluri multipremiate, retrospective speciale, dar și animații recente. Printre acestea se numără: Boles (r. Špela Čadež, 2013), castigatorul trofeului Anim`est 2013, Ziua Ciorilor / Le Jour des corneilles (r. Jean-Christophe Dessaint, Franţa, 2012) – Premiul pentru Cel mai Bun Lungmetraj, Scrisori de dragoste / Lettres des femmes (r. Augusto Zanovello, Franţa 2013) – Premiul pentru Cel mai Bun Scurtmetraj; Băiatul blond şi oaia lui albă / Le petit blond avec un mouton blanc (r. Eloi Henriod, Franţa, 2013) – Premiul pentru Cel mai Bun Scurtmetraj în secțiunea Minimest.

Mai multe informații despre eveniment găsiți aici.

Prima campanie de crowdfunding pentru un festival dedicat voluntarilor

Volunteers Fest a anunțat lansarea unei campanii de strângere de fonduri, pe platforma www.crestemidei.ro, prin care speră să obțină resursele necesare pentru activitățile organizate în cadrul festivalului. Campania are ca scop obţinerea sumei de 2.000 de lei pentru organizarea ediţiei din 2014 a festivalului, şi acoperirea unor costuri precum materiale pentru atelierele de creație și trainingurile educative, echipamente pentru activitățile sportive, kit-uri de start pentru Treasure Hunt și Crosul Voluntarilor și diplomele pe care dorim să le oferim participanților la finalul seminariilor.

În schimbul sumei donate, cei care aleg să sprijine festivalul vor fi recompensaţi de Volunteers Fest – cu mulţumiri speciale în publicaţiile festivalului, afișe, locuri asigurate în cadrul activităților desfășurate, materiale promoționale (tricouri, insigne, stickere), invitații la unele dintre cele mai mari evenimente din România pentru a experimenta voluntariatul în cadrul organizării de evenimente.

Pentru mai multe informaţii despre Volunteers Fest, vă rugăm accesaţi pagina de Facebook.
Volunteers Fest va avea loc în perioada 24 martie – 6 aprilie și este un proiect inițiat de Brigada de Voluntari.
Sponsori: Piraeus Bank, Lidas, MPG

Parteneri: Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est, Olympus, Impact HUB Bucharest, Momobi , BGS, Creionețica , Vertical Spirit, Casa Brătianu, Nikon, Anton Pub , Open Pub, Laser Tag

Parteneri media: Kiss FM, București FM, Zile și nopți, IQAds, RATB, Student din Provincie, IQool, KoolHunt, Getlokal, orasulm.eu, amdoar18ani.ro, studentie.ro, CSRMedia, societatesicultura.ro, România Pozitivă, Revista Atelierul, Cooperativa Urbană, Blogunteer, Revista LZR, Teen Press, Moftul, SuntParinte.ro

Parteneri educaţionali: Asociaţia Studenţilor din facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, AEGEE Bucureşti, AIESEC Bucureşti, Prime România – Asociaţia Studenţilor de la Comunicare şi Relaţii Publice, Asociaţia Studenţilor în Contabilitate şi Informatică de Gestiune , 4animals.ro, Asociaţia Studentilor Economisti din Romania, ECOTUR- Clubul de Turism și Ecologie, Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulatie din Municipiul Bucuresti si Judetul, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, ART Fusion, Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Filierei Francofone, Asociaţia Studenteasca de Fizioterapie din Romania, Asociaţia de Ajutor MURTEL Romania, Asociaţia EST- Ecocluburi pentru natura, Asociaţia Montana „Pathos”, Asociaţia Paspartu, Asociaţia Romana de Terapii în Autism și ADHD, Asociaţia Team Work, Asociaţia Zi deschisa, Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret, Clubul Sportiv Olimpic Triumf, Centrul pentru Studii Complexe, cutu-cutu.ro, Asociaţia ECOSANO, Electrical Engineering STudents’ European assoCiation, GEYC- Group of the European Youth for Change, Liga Studentilor Electronisti, Liga Studentilor Romani din Strainatate, OMNIMIND – Asociaţia Pentru Dezvoltarea Potentialului Uman, People to People, Policy Center for Roma and Minorities, Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică

Despre Volunteers Fest
Volunteers Fest este un proiect dedicat tuturor voluntarilor, indiferent de domeniul în care activează. În acest an, festivalul se află la cea de-a doua ediție, iar perioada de desfășurare este 22 Martie – 6 Aprilie 2014. Publicul țintă îl reprezintă voluntarii – liceenii și studenții interesați de evoluția lor profesională, cât și a societății de astăzi. Proiectul își propune să stimuleze dezvoltarea pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diferite activități și, în aceeași măsură, să promoveze și să susțină voluntariatul în rândul tinerilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.