Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Filmele câștigătoare la Tulcea se văd la București

0

Cele mai apreciate documentare de la ediția a cincea a Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni vor fi proiectate la București în cadrul Retrospectivei Pelicam care are loc la Cinema Elvira Popescu pe 1, 2 și 3 iulie 2016.

Filmele premiate de juriul Pelicam 2016 vor putea fi vizionate și de publicul bucureștean în acest weekend. Timp de trei zile, ne (re)vedem la Cinema Elvira Popescu la filme despre mediu și oameni, diverse și provocatoare. Selecția abordează teme precum exploatarea cărbunelui și orașele fantomă din China, viața în mijlocul zonei interzise de la Cernobîl, colecționarii de ouă de păsări rare sau industria sărăciei din țările în curs de dezvoltare.

retrospectiva_pelicam

„Behemoth” (r. Zhao Ling, 2015, China/Franța) a fost desemnat cel mai bun lung-metraj din competiția 2016. Filmul combină documentarul cu filmul de artă pentru a arăta costurile umane și de mediu ale mineritului și consumului în China, cel mai mare consumator de cărbune din lume și cel mai mare poluator de pe glob. Documentarul va fi proiectat în prezența lui Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii, membru al juriului Pelicam 2016.

“The Babushkas of Chernobyl” (r. Holly Morris, 2015, SUA/Ucraina), câștigătorul secțiunii Black Sea Docs, va fi proiectat la București în prezența regizoarei Holly Morris. La 30 de ani de la dezastrul nuclear de la Cernobîl, filmul ne arată cum trăiesc “bunicuțele” în zona interzisă, unde radioactivitatea este încă la cote alarmante.

Programul complet:

Vineri, 1.07.2016

19.30 – BEHEMOTH (Franța/China, 2015, 90 min.) – Marele Premiu
21.30 – POACHED (Marea Britanie, 2015, 90 min.) – premiul special al juriului

Sâmbătă, 02.07.2016

19.30 – BIRD STRIKE (Olanda, 2015, 25 min.) – câștigătorul competiției de scurt-metraje (intrare pe baza oricărui alt bilet de la Retrospectivă)
20.30 – THE BABUSHKAS OF CHERNOBYL (Ucraina/SUA, 2015, 72 min.) – câștigător Black Sea Docs, în prezența regizoarei Holly Morris.

Duminică, 03.07.2016

19.30 – DELTA DUNARII SOUNDTRACK – reportaj audio realizat în cadrul workshop-ului de jurnalism radio în colaborare cu Organizația Internațională a Francofoniei – 30 min. (intrare liberă)
20.30 – POVERTY, INC. (Marea Britanie/SUA, 2015, 91 min.) – câștigător Fresh Perspectives

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a cinematografului Elvira Popescu și online prin Eventbook.

Pelicam – Festivalului Internațional de Film despre Mediu și Oameni face parte din rețeaua Internațională Green Film Network, din care fac parte alte 31 de festivaluri de film de mediu din toată lumea. Pelicam s-a desfășurat și în acest an în mai multe spații din Tulcea: Centrul Cultural Jean Bart, Muzeul de Artă, Casa Avramide, Piața Mircea cel Bătrân și lacul Ciuperca. În total, peste 5.000 de persoane au fost la filme, au participat la concerte și la dezbateri în cele patru zile de festival.

Festivalul Pelicam este organizat de Asociația Les Herbes Folles, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Tulcea, Uniunii Cineaștilor din România, Institutului Cultural Român, Consiliului Județean Tulcea, Ambasadei Elveției în România și Institutului Goethe București.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.