Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Filme despre India la Hip Trip Festival (8-11 octombrie)

0

unnamed (1)
HipTrip Travel Film Festival, singurul festival de film de călătorie din România, aduce la București șase filme cu și despre India, una dintre țările pentru care românii prezintă un interes tot mai crescut în ultimii ani.

Centrul Cultural Rabindranath Tagore, în calitate de partener al festivalului, vă invită cu drag să descoperiți India prin intermediul selecției de filme din program.

unnamed (2)

Vineri, 9 octombrie, ora 20:30, Cinema Eforie
La drum: India / Hit the Road: India
(Armenia/India, 2013, 80’) – R: Gor Baghdasaryan, Mushegh Baghdasaryan
Mumbai Xpress este raliul ricşelor de-a lungul Indiei, care durează 12 zile şi se desfăşoară pe o distanţă de 2.000 kilometri, pornind din Mumbai până în Chennai. „Hit the Road: India” este documentarul realizat pe parcursul raliului de către doi fraţi, Gor şi Mushegh Baghdasaryan, şi surprinde reacţiile participanţilor care se strâng anual din toată lumea, pentru a se întrece într-o competiţie plină de peripeţii.

unnamed (3)

Vineri, 9 octombrie, ora 18:00, Cinema Union
Călătorie pe autostradă / Highway
(India, 2014, 133’) – R: Imtiaz Ali.
Premii: Filmfare Awards 2015, Stardust Awards, India 2014

Filmul spune povestea Veerei şi a lui Mahabir aduşi împreună de circumstanţe neobişnuite şi de o lungă călătorie prin partea de nord a Indiei. O greşeală i-a adus împreună, fata fiind răpită de banda lui Mahabir pentru răscumpărare. Deşi realizează că au luat pe altcineva, liderul insistă să ducă planul la bun sfârşit, având în vedere posibilităţile financiare ale familiei fetei.

Zilele trec, straniul grup continuă să străbată nordul Indiei şi, după groaza iniţială, Veera începe să se integreze printre răpitori şi să-şi dorească tot mai mult ca această călătorie să nu se mai încheie.

unnamed (4)

Sâmbătă, 10 octombrie, ora 15:00, Cinema Eforie
Desculţ spre Goa / Barefoot to Goa
(India, 2015, 80’) – R: Praveen Morchhale

Diya şi fratele ei mai mare, Prakhar, pleacă din Mumbai, de lângă părinţii lor cam insensibili, pentru că vor să o aducă în marele oraş pe bunica lor, care trăieşte singură în îndepărtata Goa. Aceasta le scrie mereu şi le trimite prăjituri, dar scrisorile din păcate nu ajung la ei.

Deşi lent, filmul este emoţionant fără să cerşească acest lucru de la spectatori, mai ales pentru că nu mizează pe senzaţionalismul ieftin către care s-ar fi putut îndrepta lejer. Singurătatea cotidiană a acestor doi copii este înlocuită de căldura şi bunătatea străinilor care îi ajută pe drumul lor către Goa, unde bunica lor este nerăbdătoare să-i reîntâlnească.

unnamed (5)

Sâmbătă, 10 octombrie, ora 17:00, Cinema Union
Go Ganges!
(India, 2012, 82’) – R: J.J. Kelley, Josh Thomas

Go Ganges! aduce în prim plan un paradox: cum este posibil ca un fluviu pe care o treime din populaţia globului îl venerează să fie totodată şi cel mai poluat din lume? Deşi pare aproape imposibil, Josh Thomas şi J.J. Kelley şi-au propus să traverseze cel mai populat, poluat şi totodată adorat fluviu.

Călătoria lor începe la izvoare în Himalaya şi se încheie în Golful Bengal, unde Gangele se varsă în Oceanul Indian şi va fi făcută în cel mai neconvenţional mod: pe jos, cu ricşa, cu barca cu vâsle şi cam cu orice vehicul care-i poate duce mai aproape de golf. Pe alocuri dramatic, pe alocuri amuzant, filmul surprinde frumuseţea şi bogăţia de culori a Indiei, precum şi pericolul, bucuria şi importanţa celebrului fluviu Gange.

unnamed (6)

Duminică, 11 octombrie, ora 20:00, Cinema Eforie
Hotelul Best Exotic Marigold 2 / The Second Best Exotic Marigold Hotel
(Marea Britanie/SUA, 2015, 122’) – R: John Madden

Cu o distribuţie plină de staruri, precum Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy şi Dev Patel, cărora li se alătură Richard Gere, cea de-a doua parte a filmului Hotel Best Exotic Marigold continuă povestea în aceeaşi notă de amuzament.

Acum că prima aventură s-a dovedit a fi un adevărat succes, mereu încrezătorul Sonny (Patel) este ocupat cu planurile pentru al doilea resort… dar şi cu propria nuntă. Eforturile lui sunt însă dejucate de situaţii amuzante şi, pentru a le face faţă, el va avea nevoie de ajutor din partea prietenilor.

unnamed (7)
Duminică, 11 octombrie, ora 20:00, Cinema Union
Noaptea vine în India / Anochece en la India
(Spania/România, 2014, 95’) – R: Chema Rodríguez

Filmul urmăreşte călătoria lui Ricardo (Juan Diego) şi a Danei (Clara Vodă) din Spania în India. Ricardo şi-a petrecut anii tinereţii transportând hipioţi din Spania în India, de-a lungul Europei, traversând Turcia, Iranul şi Pakistanul.

Dar ultimii ani şi i-a petrecut în scaunul cu rotile, din cauza unei boli nemiloase care acum a ajuns în fază terminală, iar ultima lui dorinţă este să moară pe malul Gangelui, acolo unde a fost fericit în tinereţea sa. Însă nu poate călători singur, aşa că porneşte spre India însoţit de Dana – menajera sa româncă -, într-o călătorie plină de aventuri mai mult sau mai puţin amuzante.

Cea de-a doua ediție a HipTrip Film Festival va avea loc anul acesta în perioada 8-11 octombrie la Cinema Union și Cinema Eforie şi va aduce anul acesta la București 25 de filme din 10 țări precum India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania, Germania, Siberia, Canada, Iran și România. HipTrip Travel Film Festival este un proiect derulat de Fundaţia OVI.

www.hiptrip.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.