Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Filme despre arhitecții Jean Nouvel și Eero Saarinen, la o Seară de Film UrbanEye în cadrul Romanian Design Week 2017

0

Proiecțiile vor avea loc la Teatrul Apollo111, joi, 25 mai.

Două filme despre viețile unora dintre cei mai importanți arhitecți ai secolului XX vor rula joi, 25 mai, începând cu ora 20:00, la Teatrul Apollo111: Jean Nouvel Reflections (2016, USA) și Eero Saarinen: The Architect Who Saw the Future (2016, USA). Filmele vor fi proiectate de UrbanEye Film Festival ca parte din Romanian Design Week 2017. Intrarea este liberă.

UrbanEye la RDW

Deși foarte diferiți ca stil, cei doi arhitecți au devenit figuri marcante ale perioadelor în care au construit. Filmele oferă o perspectivă intimă a modului în care aceștia au abordat proiecte devenite cu timpul simboluri, explicând demersurile care au dus la realizarea lor.

Scurtmetrajul Jean Nouvel Reflections (2016 | 15 min | USA | doc) îl are în centru pe Nouvel, laureat cu Pritzker Prize. Prin cadre văzute în exclusivitate, arhitectul ne arată procesul din spatele proiectelor sale: de la schiță până la inaugurare.

Trailerul poate fi urmărit aici.

Filmul este vorbit în limba franceză și are subtitrare în limba engleză.

Eero Saarinen: The Architect Who Saw the Future (2016 | 68 min | USA | doc) este regizat de fiul arhitectului, care invită privitorul într-o călătorie amplă prin viața profesională de succes a arhitectului, îmbinată cu cea personală, nemaivăzută până acum. Documentarul aduce pentru prima oară în lumină proiectele lui Saarinen, care a contribuit semnificativ la estetica orașului american.

Trailerul poate fi urmărit aici.

Filmul este vorbit în limba engleză și nu are subtitrare.

Teatrul Apollo111 se află în Palatul Universul, pe strada Actor Ion Brezoianu, nr. 23 – 25.

Proiectul UrbanEye a fost inițiat în 2014 ca platformă de discuție despre oraș prin intermediul filmului, dediată oricărui locuitor interesat de orașul în care trăiește. Festivalul de film UrbanEye este un proiect al asociației ARTA în dialog.

Pentru mai multe detalii:

www.UrbanEye.ro

www.Facebook.com/UrbanEyeFilmFestival

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.