Filarmonica „George Enescu” prezentă în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”

0

După ce au încheiat o stagiunea grea dar frumoasă, Orchestra simfonică şi Corul academic (dirijor: Iosif Ion Prunner) ale Filarmonicii „George Enescu” se pregătesc pentru o consistentă participare în Festivalul Internaţional „George Enescu” ediţia septembrie 2015. Șase vor fi implicările corului şi două cele ale orchestrei în programele de festival.
George Enescu Archive Photo
Muzicienii români vor sta alături într-unul dintre cele mai importante evenimente, cel în care dirijorul Leo Hussaim va conduce versiunea de concert a capodoperei secolului XX, opera Wozzeck de Alban Berg, cu siguranţă unul dintre momentele de vârf ale acestei ediţii (luni 14 septembrie, ora 20.00 – Sala Mare a Palatului).
Cea de a doua implicare a orchestrei se va desfăşura într-un program alcătuit din partiturile Enescu/Bentoiu – Simfonia nr. 4, Ruzicka – „Clouds“, lucrare pentru cvartet de coarde şi orchestră (2013) şi Bartók – „Kossuth“ – poem pentru orchestră şi condus de dirijorul german Peter Ruzicka (joi 3 septembrie, ora 17.00 – Sala Mare a Ateneului Român).
Corul Filarmonicii va păşi pe scena de festival în chiar concertul de deschidere participând, alături de orchestra Română de Tineret şi de dirijorul Kristjan Järvi la interprertarea lucrării Carmina Burana de Carl Orff (30 august, ora 19.30, Sala Mare a Palatului).
Urmează, în ordine, concertul în care Orchestra Filarmonicii din Israel şi dirijorul Zubin Mehta au inclus poemul simfonic Vox Maris de George Enescu (marți 1 septembrie, ora 20.00, Sala Mare a Palatului), cel în care orchestra Naţională Radio dirijată de Cornelis Meister va interpreta Simfonia nr. 8 de Mahler (miercuri 2 septembrie, ora 19.30, Sala Mare a Palatului) şi cel în care Orchestra Filarmonicii Regale din Liverpool şi dirijorul Vasily Petrenko şi-au propus să interpreteze Simfonia nr. 3 de George Enescu (18 septembrie, ora 19.30, Sala Mare a Palatului).
Nu trebuie uitat şi programul integral pe care Corul academic al Filarmonicii „George Enescu” dirijat de maestrul Iosif Ion Prunner îl va susţine la catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti cu un program integral Johann Sebastian Bach (duminică 6 septembrie) .

Deschiderea stagiunii 2015-2016 la Filarmonica George Enescu din Bucureşti va avea loc joi 1 octombrie, ora 19:
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”
Dirijor: Horia Andreescu
Solistă: Elena Bashkirova

Program:

Ludwig van Beethoven

Uvertura Inaugurarea casei
Concertul nr. 4, în sol major, pentru pian şi orchestră, op. 58
Simfonia nr. 5, în do minor, op. 67
———————————————————————–

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.