Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fii unul dintre tinerii activi ai Sectorului 3!

0

Asociația Better Youth dorește să instruiască 50 de tineri din Sectorul 3 la atelierele de dezvoltare a competențelor sociale și civice, în perioada 21 – 27 septembrie 2017, dar și în domeniul Public Speaking, în perioada 29 – 30 septembrie 2017, în cadrul proiectului ”Tineri activi pentru sectorul 3”, finanțat din bugetul local al Sectorului 3 al Municipiului București.

Keirin sushi (1)

Prin intermediul proiectului, Asociația Better Youth va ajuta 50 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 35 ani să participe la ateliere de dezvoltare a Competențelor Sociale și Civice. Acestea le vor da posibilitatea tinerilor de a lua parte în mod constructiv și eficient la viața socială și în câmpul muncii, dar și de a învăța tehnici de rezolvare a conflictelor tot mai frecvente în noile societăți din ce în ce mai diversificate.

Asociația Better Youth vrea să dea șanse egale tuturor tinerilor din sectorul 3, fără a exista discriminări. Aceștia se pot înscrie la ateliere prin completarea formularului de pe pagina de Facebook a asociației, accesând următorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeLMttQ5MFgnbaUemevcFmf84aJphX5OFHPCpZl_D2RSTlfWg/viewform. Atelierele de Competențe Sociale și Civice si cele de Public Speaking vor fi susținute de către traineri specializați la Spațiul X, din componența Bibliotecii Metropolitane Emil Gârleanu (Bd. Octavian Goga, nr 6, Bl.M25, sector 3).

Prin intermediul competențelor civice, tinerii vor putea participa în mod activ la viața civilă, bazându-se pe cunoașterea conceptelor și structurilor sociale și politice, dar și pe angajarea la o participare democratică și activă. Competențele sociale au legătură cu bunăstarea socială și personală care presupune înțelegerea cu privire la cum pot indivizii să-și asigure echilibru, incluzând resurse pentru sine, pentru propria familie și pentru mediul social. Mai mult, tinerii vor deveni “vocea” comunității din care fac parte, transmițând setul de cunoștințe mai departe cetățenilor, prin mesaje clare, concise, într-un mod dezvoltat de comunicare, tocmai datorită competențelor de vorbit în public ce le vor acumula.

Înființată la începutul anului 2017, Asociația Better Youth are ca scop promovarea oportunităților în rândul tinerilor din România prin derularea de proiecte de dezvoltare a competențelor profesionale și personale ale acestora. Asociația combate prin programele sale învățământul neadaptat la cerințele pieței și inerția mare de actualizare a curiculei școlare în raport cu necesitățile societății minimizează șansele acestora pentru a se încadra în muncă. Astfel, asociația se va concentra pe furnizarea de soluții educaționale complementare tinerilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.