Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fii alături de ei! Donează acum!

0

Nicu este un tânăr cu nevoi speciale care a crescut în mai multe case de copii, unde a avut o viață foarte grea. Apoi a trăit pe stradă.

La CONCORDIA a fost ajutat să treacă peste traume, să se simtă în siguranță și să își găsească un loc de muncă. I-a fost mereu frică să nu rămănă fără mâncare, fără serviciu. Una dintre frici s-a adeverit: criza Coronavirus l-a făcut să își piardă locul de muncă. Pentru Nicu e greu să înțeleagă de ce nu poate fi angajat și își face griji pentru că nu știe cum se va descurca. Tot ce își dorește este să poată să-și asigure cele necesare traiului zilnic.

Ca el avem 78 de copii care au ieșit din centrele de plasament și care au devenit adulți. Este o perioadă grea în care trebuie să avem grijă de cei mai vulnerabili. Un tânăr are nevoie de 700 lei pe lună sau de 24 de lei pe zi pentru a trece peste perioada asta.

Ajută-ne să ajutăm! Donează!

 

Despre autor

avatar

Despre CONCORDIA Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.