Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Știintelor la Muzeul ”Antipa”

0

În perioada 22 – 26 septembrie 2014, cu ocazia Festivalului Științelor din București, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă așteaptă cu o serie de evenimente speciale.

Festivalul Științelor din București este organizat de către Asociația Secular – Umanistă din România (ASUR) împreuna cu Centrul de cursuri pentru parinti Parentime.

Afis Festivalul Stiintelor Bucuresti

Programul Festivalului Științelor din București:

Conferințe și ateliere:

–  Luni, 22 septembrie 2014, începând cu ora 17.00, Sala Atelier – Insectele – experți criminaliști, prezintă drd. Lavinia IANCU

Cu ce se ocupă entomologia criminalistică? Cum se poate estima intervalul post-mortem? Ce sunt insectele necrofage și care este rolul acestora în cadrul investigației criminalistice?

–   Marți, 23 septembrie 2014, începând cu ora 17.00, Sala Atelier – Misterioasa lume a himenopterelor, prezintă muzeograf Alexandra LEVĂRDĂ

Din ce este alcătuit corpul unei insecte? Ce insecte fac parte din ordinul Hymenoptera? Care este importanța acestui grup pentru om și natură? Unde și cum își contruiesc cuibul himenopterele?

–  Miercuri, 24 septembrie 2014, începând cu ora 17.00, Sala Atelier – Vânători faimoși din lumea insectelor, prezintă cercetător științific dr. Elena IORGU

Ce arme ascunse au prădătorii din rândul insectelor? Cu ce se hrănesc libelulele? Cum vânează călugărițele și viespile? Care este rolul prădătorilor din rândul insectelor?

–    Joi, 25 septembrie 2014, începând cu ora 17.00, Sala Atelier – Taxidermia între știință și artă, prezintă taxidermist Radu PANĂ

Ce este taxidermia? Care sunt etapele naturalizării animalelor? Unde și cum se păstrează un animal înainte de a fi naturalizat? Din ce este confecționat corpul artificial al animalelor naturalizate? Care este rolul taxidermistului în cadrul unui muzeu?

Intrarea la conferințele și atelierele din cadrul Festivalului Științei este gratuită! Capacitatea sălii este de 50 de locuri.

– Vineri, 26 septembrie 2014, între orele 19.00 și 23.00 – Noaptea cercetătorilor

Cu ce se ocupă un cercetător? Ce este o colecție știintifică? Cum se prepară insectele după standardele științifice și muzeale? Cum se pot identifica speciile de păianjeni? Ce echipamente sunt necesare în cadrul unei deplasări pe teren? Cum se realiză o electroforeză? Ce sunt paraziții externi ai păsărilor? Cum se pot identifica insectele după sunetele pe care acestea le produc? Ce deosebire există între păsări și mamifere?

Expoziția permanentă a Muzeului va fi închisă publicului, pe parcursul „Nopții Cercetătorilor”.

Cu ocazia Festivalului Știintelor, în perioada 22-26 septembrie 2014, vizitatorii care răspund întrebărilor chestionarului din Muzeu, au șansa de a câștiga albume cu piese și exponate din colecțiile științifice. Regulamentul concursului poate fi consultat pe www.antipa.ro

Detalii :  pe www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, Avantaje, Revista Baby, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, EduRomania – Portalul educației din România.

Afis_Festival Stiintelor 2014

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.