Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul scurtmetrajelor în portugheză, ediția I

0

5 mai, ora 18:00, Cinema Elvire Popesco, București

Festivalul scurtmetrajelor în portugheză reunește 9 scurtmetraje din țările în care limba oficială este limba portugheză, respectiv din Angola, Brazilia, Capul Verde, Guineea-Bissau, Guineea Ecuatorială, Mozambic, Portugalia, São Tomé și Príncipe și Timorul de Est.

Obiectivul acestui festival este să aducă în atenția publicului producțiile cinematografice din țările în care limba portugheză este limbă oficială și să marcheze Ziua internațională a limbii portugheze – 5 mai.

De la legende africane și până la probleme de factură socială și economică, festivalul reunește o mare varietate de teme, care reflectă, în egală măsură, diversitatea culturilor din țările în care limba portugheză este limbă oficială și varietatea limbii portugheze.

Ediția de anul acesta va fi prezentă în România în toate orașele care găzduiesc lectorate de limbă portugheză, respectiv:

  • București, 5 mai, ora 18:00, Cinema Elvire Popesco;

(bilete pe www.eventbook.ro)

  • Cluj-Napoca, 7 mai, ora 20:00, Cinema Victoria;

(bilete pe www.cinemavictoria.ro)

  • Timișoara, 8 mai, ora 18:00, Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”.

(Intrare liberă)

Proiecțiile vor fi subtitrate în limba română și în limba engleză. Subtitrările în limba română au fost realizate cu sprijinul Catedrei Fernando Pessoa din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București.

Organizatori: Asociația Fala Português!, Arte Institute

Parteneri instituționali: Institutul Francez din România, Camões – Instituto da Língua e da Cooperação, Ambasada Portugaliei la București, Catedra Fernando Pessoa, Centrul de Limbă Portugheză Camões din București.

Sponsor: European Pastry

Parteneri media: Librăriile Humanitas, Munteanu, NOIZZ, Zile și Nopți

Asociația Fala Português! este o asociație neguvernamentală, apolitică, cu scop nepatrimonial, independentă, care are ca obiectiv principal promovarea limbii portugheze și a culturilor conexe, în sens restrâns, precum și încurajarea și consolidarea unei perspective interculturale în domeniile educației, culturii și cercetării, în sens extins.

Legături utile:

www.arteinstitute.org

www.falaportugues.ro

https://www.facebook.com/falaportuguesro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.