Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Schimbării / 26-27 iulie

0

În perioada 26-27 iulie, Asociația A.R.T. Fusion vă invită la ceainăria ArCub să fiți protagoniști la Festivalul Schimbării.

TImp de două zile, Asociația A.R.T. Fusion și-a propus să îi facă pe oameni conștienți că fiecare dintre ei poate produce schimbări în bine în comunitatea în care trăiește și să îi încurajeze, în acest sens, să devină motoare ale schimbării.

Festivalul Schimbarii

Prin urmare, întregul Festival  a fost conceput în așa fel  încât participanții să joace rolul principal în fiecare dintre activitățile organizare în cadrul evenimentului. Cei prezenți la Festival vor putea fi:

GLOB-ACTORI  la ateliere de educație globală. Aici vor afla afla mai multe despre consumerism, stil de viață sustenabil, interdependențe globale și problematici de mediu și despre cum acțiunile noastre locale au un impact global.

SPECT-ACTORI la piesele noastre de Teatru Forum și Teatru Imagine. Piesele de Teatru Forum și Teatru Imagine sunt instrumente de educație non-formală prin intermediul cărora se aduc în prim-plan o problemă cu care se confruntă societatea din zilele noastre. În cadrul acestor piese oricine poate fi un actor al schimbării și se poate implica direct în modul în care ele se derulează, aducând propuneri de soluții pentru problema prezentată.

CITITORI la Biblioteca Vie, o metodă de educație non-formală în cadrul căreia se pot împrumuta și citi cărți vii. Nu vor fi orice fel de cărți, ci oameni față de care poate există unele prejudecăți și pe care altfel nu am avea ocazia să îi cunoștem. Prin Biblioteca Vie, oamenii sunt puși față cu prejudecățile și  învăța că există frumusețe în diversitate.

CINE-SCHIMBĂTORI la serile de documentare care își propun să creeze o viziune mai largă față de tematici precum drepturile omului și mediu. La serile de documentare se vor dezbate problematicile prezentate și soluțiile potrivite pentru ele.

Tot în cadrul Festivalului, participanții vor putea vedea expoziția „Planeta Pata Rât” , realizată de Dampo Photography (vezi aici pagina de Facebook a expoziției), o incursiune superficială în ceea ce presupune viața a peste 1000 de suflete care își câștigă existența adunând plastic și metal de pe groapa de gunoi a orașului Cluj-Napoca.

Intrarea este liberă!

Agenda Festivalului Schimbării:
11:00 – 14:00 – Atelierele de educație globală
14:00 – 18:00 – Biblioteca Vie
18:00 – 20:00 –Teatru Imagine (26.06) /Teatru Forum (27.07)
20:30 – Seara de documentare

Mai multe detalii pe pagina de eveniment a Festivalului – https://www.facebook.com/events/320967961405118/

Despre Asociația A.R.T. Fusion (http://artfusion.ro/)

A.R.T. Fusion a luat naștere din dorința de a face o schimbare și din pasiune pentru Teatru Forum.

În 2005, șapte tineri motivați să producă o schimbare în viața tinerilor și îndrăgostiți de metoda teatru forum s-au reunit, undeva într-un beci din București, și au ajuns la concluzia că au nevoie de o organizație a lor. Nu știau foarte multe despre ce înseamnă ONG-urile în general. Știau sigur că vor să producă o schimbare în comunitatea în care trăiesc, că au descoperit metoda perfectă pentru așa ceva – teatru forum, că vor ca și alți tineri să o descopere și că au alături oameni dragi și cu pasiuni comune.

Misiunea A.R.T. Fusion estea ceea de a crea schimbare socială prin responsabilizarea oamenilor din comunitate, iar vizunea este aceea a unei lumi în care fiecare este conștient de rolul lui în societate la nivel global și aduce o schimbare în comunitatea în care vrea să trăiască. Asociația își desfășoară proiectele pe două dimensiuni, globală și socială.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.