festivalul naţional de teatru INDEPENDENT anunță membrii juriului!

0

 Sanda Manu, Alice Barb, Mihaela Sîrbu, Radu Afrim și Marian Râlea sunt cei cinci membrii ai juriului primei ediții a festivalului național de teatru INDEPENDENT care va avea loc la București, în perioada 4 – 10 noiembrie 2013.

Sanda ManuRegizor și profesor de actorie, Sanda Manu lucrează în teatru din 1956. A montat peste 130 de spectacole de teatru și televiziune și mulți dintre marii actori de azi… și ieri, i-au fost studenți. A ținut cursuri și a montat spectacole în universități și teatre din SUA, Germania, Suedia, Canada. A fost vicepreședinte al Comitetului pentru Formațiune Teatrală – International Theatre Institute (ITI) și membră a Comitetului Executiv al ITI. Distinsă cu premii “naționale, centrale, mai locale, mai banale, mai surprinzătoare, mai conjuncturale sau chiar importante”, Sanda Manu amintește doar de unicul Premiu de Excelență pentru Pedagogie Teatrală, decernat în România de către UNITER, în 1992. Este Doctor Honoris Causa al UNATC și Cavaler al Ordinului Naţional Pentru Merit, decernat în anul 2000.

Alice BarbAlice Barb are studii de pian și canto, a urmat facultatea de actorie și este licențiată, din 1997, în Regie la UNATC I. L. Caragiale. Din 1999, este Director fondator al Companiei Teatrale Of-Of, în 2011 devine Director Artistic al Asociației Culturale Quo Vadis România, iar din 2013 este Director fondator al Centrului Cultural Casa Artelor Sector 3, București, poziție din care sprijină, organizează și coordonează proiecte culturale diverse. Concomitent, Alice Barb a regizat peste 40 de spectacole de teatru, operă, operetă și musical.

Mihaela SirbuActriță și regizoare, Mihaela Sîrbu a absolvit Secția Germană a Catedrei de Filologie din cadrul Universității București și Secția Actorie – Teatru din cadrul UNATC I.L. Caragiale, aceasta din urmă continuată cu un doctorat în Studii Teatrale. A fost actriță la Teatrul Evreiesc, dar a lucrat și ca freelancer în România, Elveția și Germania. E profesoară la Catedra de Teatru a UNATC și, de asemenea, a predat în Germania, la Athanor Akademie. În 1996, a pus bazele grupului teatral independent Teatrul fără Frontiere – una dintre cele mai vechi și longevive companii independente – care a produs numeroase spectacole și organizează workshopuri pentru actori, copii și adulți.

Radu AfrimProlific regizor de teatru, absolvent al Facultății de Teatru / Regie (2000) și al Facultății de Litere/ Română-Franceză (1995) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, Radu Afrim a montat peste 50 de spectacole în România și în străinătate. Reprezintă o „marcă” în teatrul românesc pentru montările provocatoare pe care le propune, montări pentru care a fost uneori blamat, dar și premiat.

Marian RaleaLicențiat în actorie la UNATC I. L. Caragiale în 1982, Marian Râlea este genul actorului total, care abordează cu ușurință orice partitură, de la comedie la dramă și teatru pentru copii. A jucat peste 40 de roluri în teatru și film, este fondatorul Teatrului Național pentru Copii și regizează spectacole dedicate acestora. Este profesor de artă teatrală la Sibiu. Marian Râlea poate fi văzut pe scena bucureșteană la Bulandra, iar în țară la teatrele din Sibiu, Cluj și Timișoara. Și, în curând… și la Godot Cafe Teatru.

festivalului naţional de teatru INDEPENDENT este organizat de Fundaţia Godot şi de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 şi a AFCN. Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie I.L.Caragiale (UNATC), Ambasada Moldovei, Teatrul Act, Teatrul UNTEATRU, Teatrul Arca, Teatrul Apropo, Teatrul LUNI, Godot Cafe-Teatru, În Culise Teatru Pub, Teatrul Mignon, Teatrul de Artă București, Centrul de Arte COLISEUM, Asociația T.E.T.A., Asociația ASPA, Campagne 28 și Asociația Studenților din Universitatea București sunt parteneri ai festivalului.

Partenerii media ai festivalului: Radio Guerrilla, România TV, Digi24, Șapte Seri, 24Fun, Academia Cațavencu, Ziarul Puterea, HotNews, Observator Cultural, LiterNet, INSTITUTE, THE Magazin, Gala Societății Civile, Cooperativa Urbană, Webcultura, Hipmag.ro, Plăcerile lui Noe, S’MPA, Business Woman, Ralix.ro, România Pozitivă, Cărturești, Port.ro, orașulm.eu, Blitz TV.

 

Despre festivalului național de teatru INDEPENDENT

Scopul festivalului național de teatru INDEPENDENT organizat de Fundaţia Godot şi Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 este să impulsioneze şi să sprijine producţiile independente de teatru şi tinerii artişti, să aducă împreună profesionişti din domeniu în ideea consolidării unei comunităţi active şi să pună în legătură această comunitate cu posibili colaboratori şi sponsori care pot sprijini realizarea şi distribuirea producţiilor independente pe viitor.

Pe perioada festivalului, Bucureștiul se transformă în unica scenă a producțiilor de teatru independent din România.

Afis festivalul national de teatru INDEPENDENT 2013

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.