Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU, Ediţia a 25-a. ZIUA 1

0

Inaugurăm astăzi cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – eveniment emblematic pentru cunoaşterea şi promovarea scenei româneşti, prin aducerea în faţa publicului a celor mai semnificative producţii teatrale din întreaga ţară realizate în stagiunea trecută, într-o selecţie propusă şi în acest an de criticul de teatru Marina Constantinescu, drector artistic al FNT.

Prima seară a Festivalului aduce în faţă spectatorilor cinci reprezentaţii ale unor spectacole puternice, invitate din Târgu-Mureş şi Cluj:

bannerFNTAstfel de la orele 18.00 şi 21.00 pe scena Sălii Majestic a Teatrului Odeon va evolua   Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu-Mureş, care prezintă „Dinte pentru dinte“ – un spectacol imaginat de regizorul Cristi Juncu după un text dramatic foarte jucat în ultima vreme pe scenele europene: „Zeul carnagiului” de Yasmina Reza.

Tot de la orele 18.00 şi 21.00 Sala Pictură a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti găzduieşte spectaolul „Karamazovii” după F.M.Dostoievski, pus în scenă de regizorul István Albu împreună cu actorii Companiei „Tompa Miklós” – Teatrul Naţional Târgu-Mureş

Deschiderea oficială a celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru va fi marcată în această seară, la ora 19.30, în foaierul Tapiserii al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, la primul etaj. Va fi un eveniment de înalta ţinută la care vor fi prezente importante personalităţi ale lumii culturale româneşti şi internaţionale. Evenimentul va fi transmis în direct, prin live-streaming, pe portalul de internet adevărul.ro.

Lansarea oficială a Festivalului va fi urmată, la ora 20.00, de spectacolul „Mein Kampf”, în regia lui Alexandru Dabija, o producţie a Teatrului Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Un moment de teatru memorabil, care va putea fi urmărit şi în transmisiune directă oferită de Grand Cinema & More în cinci oraşe din ţară – Braşov, Constanţa, Piteşti, Timişoara şi Bucureşti – precum şi în trei capitale europene: Londra, Viena şi Chişinău, în spaţiile puse cu generozitate la dispoziţie prin parteneriatul de prestigiu încheiat cu Institutul Cultural Român şi în Sala Mare a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

La ora 22.30, pe frecvenţele postului Radio România Cultural, va debuta secţiunea on-air, radiofonică, a Festivalului. Radio România oferă în fiecare din cele zece seri FNT ascultătorilor posibilitatea de a urmări versiuni celebre ale spectacolelor invitate prin intermediul Teatrului Naţional Radiofonic. În această seară este programat spectacolul „Aniversarea” de Harold Pinter, în regia lui Dan Puican, o înregistrare din 1990, păstrată în Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Române.

A 25-a ediţie FNT, aniversară, se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis.

Festivalul Naţional de Teatru este organizat de UNITER, ARCUB şi Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Proiect cultural finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii şi Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.