Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Național de Parenting susține cauza Fundației Crucea Albă

0

Primul Festival Național de Parenting ‘În Familie’,care va avea loc pe 26-28 septembrie la Sala Palatului, susține cauza Fundației Crucea Albă.

Fundația Crucea Albă oferă servicii prenatale, postnatale și parentale tinerilor părinți, în cadrul Centrului de Sănătate Maternă. Familii din mediul corporate, antreprenorial, familii de expați și  familii defavorizate beneficiază de servicii medicale pentru sarcină, naștere și lăuzie, cursuri pentru părinți, gimnastică pentru sarcină și pentru sănătatea perineului, și consiliere pentru alăptare și drepturi legale de muncă.

cover_speaker

‘În fiecare ediție a Festivalului Național de Parenting vom direcționa o parte dintre donații către un ONG care susține cauza părinților și a copiilor din diferite medii. Fundația Crucea Albă ne-a impresionat pentru serviciile oferite la standard occidentale, pentru efortul și seriozitatea echipei de a crea un proiect capabil să se susțină și să adune în jurul său tineri părinți din toate mediile. Serviciile, locația, echipa demonstrează că este cu adevărat un proiect de antreprenoriat social cu impact dovedit’, declară Mirela Horumbă, inițiator al Festivalului Național de Parenting ‘În Familie’ și fondator al asociației non profit Oameni Noi.

Ana_Maita_Crucea Alba‘Am decis să participăm la Festivalul Național de Parenting pentru că este primul eveniment mare dedicat exclusiv educației pentru părinți și copii. La Fundația Crucea Albă avem convingerea că educația este cel mai important factor de progres în societate, dar știm totodată că educația este ”produsul” cel mai dificil de ”vândut” părinților. Așa că am considerat Festivalul un act necesar de curaj și viziune la succesul căruia am decis să contribuim, mai ales că Fundația Crucea Albă este principalul furnizor de educație pentru părinți încă din perioada prenatală. Dorim ca din ce în ce mai mulți părinți să afle că parenting-ul începe înainte de naștere și că meseria de părinte competent se învață ușor daca începem din timp’, declară Ana Măiță, fondatoarea Crucea Albă.

Festivalul Național de Parenting ‘În Familie’ se adresează în special părinților, care au copii de  toate vârstele (0 – 18 ani) și este prima inițiativă de amploare națională (București (2014), Cluj și Timișoara (2015)) în domeniul parenting-ului.

În cadrul acestui festival vor exista 30 de workshop-uri pentru părinți, 30 de workshop-uri pentru copii, peste 50 de specialiști români în domenii care țin de dezvoltarea copiilor.

Structura workshop-urilor este construită pe trei paliere – educație fizică, educație mentala, educație emoțională și pe segmente de vârsta ale copiilor 0-3 ani, copii preșcolari, școlari și adolescenți. De asemenea, există sesiuni care adresează problematici generale și la care poate participa orice părinte.

În cadrul evenimentului, va exista o zonă de workshop-uri, completată de o zonă expozițională.

Agenda Festivalului: http://festivalparenting.ro/agenda-festivalului/

Formularul de înscrieri:  http://festivalparenting.ro.

Partenerii acestui proiect: Parteneri Media – Radio Itsy Bitsy – partener media principal, SfatulPărinților.ro, 121.ro, RomaniaPozitiva.ro, ViataVerdeViu.ro, Suntmamica.ro; Parteneri – Shakespeare School, Fundatia Crucea Alba, Salvati Copiii, Junior Achievement România, Barbarossa Band, Compania de Teatru OKaua, Romania in Tranzitie.

***

ASOCIAȚIA OAMENI NOI

Asociația OAMENI NOI s-a înființat în septembrie 2013, ca un rezultat firesc al întâlnirii unor oameni cu preocupări comune în domeniul educației . Asociația are drept scop promovarea cetățeniei active și responsabile, a culturii și a educației în vederea construirii unui stil de viață sănătos (fizic, mental, emoțional și social), pentru toate categoriile de vârstă (copii, tineri, adulți și vârstnici) și de medii sociale (atât categorii sociale cu potențial cât și categorii sociale defavorizate), utilizând activități specifice educației non-formale. Între proiectele asociației, Festivalul Național de Parenting,  www.bibliotecapentruparinti.ro; ”Clubul Bright Parents„ în parteneriat cu Shakespeare School.

FUNDAȚIA CRUCEA ALBĂ

Fundația Crucea Alba răspunde nevoii mamelor din România de a beneficia de servicii de îngrijire centrate pe respectul pentru naștere, ca eveniment firesc ce aparține familiei și care, trăit frumos și în siguranță, marchează de fapt nașterea unei familii. Muncim să îmbunătățim serviciile de maternitate din România, să depășim paradigma nașterii traumatice împământenită de regimul comunist, să depășim dificultățile create de sistemul de sănătate public dezumanizat din pricina subfinanțării cronice din ultimii 20 de ani. Dorim să creăm un sistem în care toate româncele au parte de o experiență a maternității pozitivă, beneficiază de servicii accesibile de educație și îngrijire furnizate cu profesionalism și umanitate, bucurându-se de naștere ca de un eveniment firesc, fericit ce aparține familiei.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.