Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul „NAMASTE INDIA” vine la Muzeul Satului 17-19 iunie 2016

0

Sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei în România, Centrul Cultural „Rabindranath Tagore” organizează cea de-a VIII-a ediție a festivalului culturii indiene „NAMASTE INDIA”. Între 17-19 iunie, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” se alătură partenerilor festivalului, găzduind un amplu program de activităţi menite să aducă pentru trei zile în România culorile, aromele, muzica, dansul şi spiritualitatea îndiană.

Afis Namaste India Muzeul Satului 17-19 iunie

Programul cuprinde:

Târg cu produse tradiţionale (îmbrăcăminte, accesorii, bijuterii, decoraţiuni, ingrediente specifice bucătăriei indiene şi asiatice, mirodenii, ceaiuri, produse cosmetice, cărţi, etc)
Stand cu informaţii turistice
Mâncare indiană
Spectacole de muzică şi dans
Poveşti de călătorie
Proiecţii de filme
Pictură cu henna – într-o zonă de două ori mai mare, unde nu mai puţin de şase artiste vor picta cu diferite tipuri de henna
Parada sariurilor
Cursuri de hindi şi sanscrită
Ateliere de creaţie

Care sunt noutățile, anul acesta?

Ziua India-Romani, pe 18 iunie

La inițiativa Agenției Naționale pentru Romi (Guvernul României), în colaborare cu Centrul Național de Cultură a Romilor Romani-Kher, ziua de 18 iunie este dedicată întâlnirilor culturale dintre India și cultura Romani. Pe lângă expoziția de produse culturale și port tradițional, sunt organizate următoarele activități:

10:00-11:00, Workshop ”Cultura Romani”, Dr. Delia Grigore – Cultura Tradițională romani in dialog cu elemente din cultura spatiului vechi indian, Centrul Rromilor „Amare Rromentza” (Sala Victor Ion Popa)

15:00-16:00 – demonstrație de pictură – Mihaela Cîmpeanu, artist plastic, și Denis Nanciu, elev în clasa a X-a, Liceul de Artă „Dimitrie Paciurea” (Gospodăria Tilișca)

12:00-13:00 și 16:00-17:00 – meșteșugari romi cu demonstrații de lucru – rudari, căldărari, argintari (Gospodăria Tilișca)

14:00-14:45 Vali Rupiță Band – Jazz

17:00-17:45 Taraful Grigoraș Dinicu – muzică tradițională romă, precedat de un recital de poezie al actorilor Sorin Sandu și Zita Moldovan

Conferinţă despre Ayurveda, ştiinţa vieţii cu Dr. Avishek Mishra (India)

Dr. Avishek Mishra are o experienţă de peste 10 ani în medicina ayurvedică și sute de mii de pacienti în India, Germania, Olanda, Ungaria, România, Bulgaria, Macedonia si Serbia. În afara conferinței, vor avea loc și sesiuni de diagnostic al pulsului, „Nadi Pariksha”, sistemul ayurvedic care permite depistarea unor probleme și a unui dezechilibru în organism, doar prin măsurarea pulsului.

Atelier de bucătărie ayurvedică – “Gustă şi experimentează: Condimente care îţi schimbă viaţa”

Atelierul este condus de Chef Wayne Featherstone din Olanda, autorul cărții „Fericit, excitat sau greoi? Ce hrană te face fericit?”. Pasionat de gătit, Wayne și-a dorit să poată transmite ideea că starea de spirit poate fi controlată prin mâncare, că în funcție de regimul alimentar vei avea mai multă energie, te vei simți confortabil în pielea ta și vei avea un sentiment susținut de calm și relaxare.

Yoga Garden – unde cei mai cunoscuți instructori de yoga de la noi din țară vor ține lecții deschise de hatha yoga, prana flow yoga sau yoga balet, în aer liber, în cele mai frumoase curți ale gospodăriilor din Muzeul Satului.
Programul: https://www.facebook.com/events/561941483970577/

Informații despre călătorii și turism către India

Masă rotundă cu reprezentanți oficiali ai Ambasadei Indiei la București, Asociația Indiană a Operatorilor de Turism (IATO) și reprezentanți ai agențiilor de turism din România.

Lansări de carte si prezentări

Prezentarea “Misteriosul Tagore, dincolo de poetul premiat cu Nobel”, susţinută de Carmen Muşat Coman, fondatoarea editurii „Cununi de stele”. India văzută prin două cărți editate de grupul editorial TRITONIC – „India. Etnografie subiectivă sau pseudo-ghid de călătorie”, autor Angelica Helena Marinescu și relansarea volumului „India și hegemonia regională”, autor Silviu Petre

PROGRAMUL COMPLET
http://namasteindia.ro/festivalul-namaste-india-la-muzeul-satului/

ADRESĂ
Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”
Şos. Kiseleff nr. 28-30

ORAR
09:00 – 19:00

BILETE
Adulți: 10 LEI
Pensionari și posesori de carduri Euro 26: 5 LEI
Elevi și studenți: 2,5 LEI

ORGANIZATORI:
Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei în România, cu susţinerea Incredible India (Oficiul de Turism Frankfurt).

SPONSORI:
Himalaya Wellness, Dr. Reddy’s, UCO Raymond, Jet Airways, Hotel Razvan

PARTENERI:
Guvernul României – Agenţia Naţională pentru Romi, Centrul Național de Cultură a Romilor – Romano Kher, Centrul de Artă Euterpe, Editura Cununi de Stele, Editura Tritonic, Casa de cultură Friedrich Schiller, Zen Corner Project, Scandinavia Fitness School, Heartfulness meditation – Sahaj Marg, Sahaja Yoga

PARTENERI MEDIA:
Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio România Antena Satelor, Radio România Internaţional, TVR Internaţional, Naţional TV, România Liberă, Agerpress, TVH, autentici.ro, Bună Dimineaţa, Bucureşti!, Jurnalul Bucureştiului, Intell News, Editura Herald, Media Events, Asia Fest, calendarevenimente.ro, romaniapozitiva.ro, onlinegallery.ro, orasulm.eu, 4arte.ro, concerteazi.ro, urban.ro, fest.ro, umblat.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.