Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul „NAMASTE INDIA” ediţia a VIII-a, 15 mai – 30 iunie 2016

1

Sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei în România, Centrul Cultural „Rabindranath Tagore” vă invită la cea de-a VIII-a ediție a festivalului culturii indiene „NAMASTE INDIA”, ce va avea loc în perioada 15 mai – 30 iunie 2016, în trei dintre cele mai frumoase locaţii din București.

Festivalul Namaste India 2016
Festival plin de culoare, NAMASTE INDIA doreşte să vă atragă în mijlocul unei lumi care poate părea aglomerată şi gălagioasă la suprafaţă, dar prin care se întrevad la tot pasul faldurile unduitoare şi misterioase ale unei tradiţii de mii de ani.

Timp de o lună şi jumătate, vă invităm să admiraţi graţia dansului clasic, să ascultaţi sunetul meditativ al instrumentelor muzicale tradiţionale, să descoperţti aspecte mai puţin cunoscute despre vasta cultură a Indiei prin poveşti de călătorie, filme şi expoziţii de fotografie.

Seara Vijay Iyer Trio, 15 mai, Teatrul Elisabeta

Vijay Iyer (pian), Marcus Gilmore (percuție), Stephan Crump (bass)
Cel mai bun grup de jazz al anului 2015, Vijay Iyer Trio va deschide ediţia de anul acesta a Festivalului “NAMASTE INDIA”. Va fi un regal de jazz clasic, oferit românilor de Vijay Iyer, profesor permanent la Harvard, „Artistul Anului 2015” şi „Pianistul Anului 2014, conform Downbeat, cel mai sever clasament de jazz din lume. Evenimentul este propus de Jazz Fan Rising, asociaţia connoisseur-ilor de jazz.

Concertul va fi precedat de proiecţia filmului “RADHE RADHE: Rituri de Holi”, un ghid video spiritual al festivalului hindus preluat în întrega lume drept “Festivalul culorilor”. Veţi putea vedea imagini uimitoare din inima acestei sărbători, filmate de regizorul Prashant Bhargava.

Zilele Filmului Indian, 24 – 29 mai, Cinema Elvire Popesco

India are cea mai prolifică industrie de film din lume, însă filmul indian nu se limitează nicidecum la Bollywood. De aceea, Festivalul “NAMASTE INDIA” vă propune o selecţie de documentare, filme pentru întreaga familie, cultural-istorice şi producţii independente, premiate la festivaluri internaţionale – în total 13 filme ce vor reflecta diversitatea lingvistică şi culturală a Indiei.

Concert de muzică clasică şi dans clasic kathak, 3 iunie, Teatrul Elisabeta

Namrta Rai (dans), Pt. Udai Mazumdar (tabla), Shri Bhaskar Das (flaut), Shri Rupesh Pathak (vocal).
Udai Mazumdar, provine dintr-o familie de muzicieni şi artişti excepţionali din Allahabad. A studiat alături de Pandit Ravi Shankar, maestrul de sitar renumit internaţional.

Namrta Rai este o dansatoare de kathak din noua generaţie, incredibil de inovatoare şi expresiva, pastrand în acelaşi timp o foarte puternica legatura cu tradiţia.
Dansul Kathak își are originile în nordul Indiei, fiind interpretat de Kathakari sau barzi care recitau povestiri religoase sau mitologice, acompaniați de muzică, mimă și dans. Numele Kathak provine din cuvântul katha, care înseamnă „arta povestirii”.

Festivalul în aer liber “Culorile Indiei”, 17 – 19 iunie, Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”

Pentru trei zile, spaţiul rustic de la Muzeul Satului va fi decorat în culorile Indiei. Târgul de produse artizanale, spectacolele de muzică şi dans, lansările de carte, pictura cu henna, parada sari-urilor, atelierele de creație pentru copii și adulți, precum si degustările de produse gastronomice aromat-condimentate vor crea o atmosferă de vacanţă indiană.

Ziua Internaţională Yoga, 21 iunie

Practică fizică, mentală și spirituală veche de 5.000 de ani, yoga îşi are originile în India. La data de 11 decembrie 2014, Adunarea Generală a ONU a recunoscut valoarea acestei tradiţii, declarând 21 iunie drept Ziua Internațională Yoga.
Evenimentul va fi organizat sub auspiciile Ambasadei Indiei la Bucureşti.

Concert de muzică clasică, 30 iunie, Teatrul Elisabeta

Pt. Vishwa Mohan Bhatt (mohan veena) & Nihar Mehta (tabla)
Creator al instrumentului Mohan Veena şi câştigător al premiului Grammy pentru albumul “A Meeting by the River”, Vishwa Mohan face parte din elita de muzicieni ai Indiei de Nord, care îşi are originile la curtea renumitului împărat Akbar.

Nihar Mehta îl va acompania pe Vishwa Mohan la instrumentul de percuţie tabla. Nihar provine din una dintre cele mai însemnate şi respectate familii de filosofi şi muzicieni din Ahmedabad.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul www.namasteindia.ro.

Organizatori: Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei în România, cu susţinerea Incredible India (Oficiul de Turism Frankfurt).
Locații: Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, Teatrul Elisabeta, Institutul Francez – Cinema Elvire Popesco.

Sponsori: Himalaya Wellness, Dr. Reddy’s, Jet Airways, Hotel Razvan
Parteneri media: Radio România Cultural, Editura Herald, Ziarul Metropolis, Naţional TV, Media Events, Asia Fest, calendarevenimente.ro, romaniapozitiva.ro, onlinegallery.ro, orasulm.eu, 4arte.ro, concerteazi.ro, urban.ro, fest.ro, umblat.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. avatar

    AM FOST INCINTATA DE FESTIVALUL NAMAST 2016 SI IN SPECIAL OGANIZAREA SI DE RPEZENTA DOCTORULUI
    AVISHEK KUMAR MISHRA CARUIA II ADUC MII DE MULTUMIRI SI CU DORINTA DE A MA REVENI LA NOI.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.