Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Internațional „Vara Magică” – concerte 21 și 22 iulie 2015

0

Marti, 21 Iulie 2015, ora 19:00, Sala Mare a Ateneului Român

Orchestra Națională de Tineret a Germaniei
Dirijor: Patrick Lange

Sergei Prokofiev – Classical Symphony
Aaron Copland – Appalachian Spring (versiunea originală)
Felix Mendelssohn Bartholdy – Symphony No. 4 în A major, Op. 90 („Italian”)
Pe data de 21 iulie 2015, dirijorul Patrick Lange se va afla la pupitrul tinerei, dar prestigioasei Orchestre Naționale de Tineret a Germaniei, concertul având în program Simfonia nr.1 „Clasica”, de S.Prokofiev, „Appalachian Spring”, semnată de compozitorul american Aaron Copland și Simfonia nr.4 in La major, „Italiana” de F. Mendelssohn-Bartholdy.
Orchestra Națională de Tineret a Germaniei a fost înființată în anul 1969, fiind una dintre cele mai cunoscute orchestre de tineret din întreaga lume. Membrii ei sunt tineri muzicieni germani, cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani, selectați din întreaga țară în urma unui proces foarte riguros.
Patrick Lange este unul dintre cei mai talentați tineri dirijori germani, născut în anul 1981 în apropiere de Nuremberg. A fost asistentul cunoscutului dirijor italian Claudio Abbado, colaborând alături de acesta cu Filarmonica din Berlin, Orchestra Mozart din Bologna sau cu Lucerne Festival Orchestra.
În 2007 a fost numit dirijor al Operei Comice din Berlin, ajungând prim dirijor al aceleiași instituții începând cu anul 2010. A mai colaborat cu Opera de Stat din Viena sau cu Bayerische Staatsoper.

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 19:00, Sala Mare a Ateneului Român

Muzică de cameră – Trio cu pian
Mihaela Martin – vioară
Istvan Vardai – violoncel
Elena Bashkirova Barenboim – pian

Festivalul Internațional „Vara Magică”

Concerte 21 și 22 iulie 2015

W.A.Mozart – Sonată pentru vioară și pian
J. Brahms – Trio în Do minor
Franz Schubert – Trio op. 99, în Si bemol major
Pe data de 22 iulie 2015, Festivalul Internațional Vară Magică va găzdui un concert de muzică de cameră deosebit, pe scena Ateneului Român urcând trei interpreți cunoscuți și apreciați la nivel internațional.
Mihaela Martin este una dintre cele mai apreciate violoniste ale generației din care face parte. De-a lungul timpului, a câștigat numeroase premii internaționale și a urcat ca solistă pe marile scene ale lumii alături de orchestre celebre.

Cariera sa de violonistă este completată de cea de pedagog, Mihaela Martin fiind profesoară de vioară la Universitatea de Muzică din Cologne și la Haute Ecole de Musique in Geneva.
Cântă la o vioară construită de Giambattista Guadagnini în anul 1748.
Istvan Várdai este un tânăr violoncelist maghiar, care a studiat muzica la Budapesta, apoi la Viena și Kronberg. A participat la numeroase concursuri internaționale, câștigând premii importante și a cântat alături de mari orchestre ale lumii.

Elena Bashkirova Barenboim este o cunoscută pianistă de origine rusă, fiica pianistului și marelui pedagog Dmitri Bashkirov. Este, printre altele, fondatoarea Jerusalem International Chamber Music Festival, care se desfășoară prin rotație în diverse orașe ale lumii, între care Berlin, Zurich, Salzburg și Moscova.

Vă așteptăm, în data de 22 iulie, să ascultăm împreună un Trio cu pian.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.