Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”

0

S-au pus în vânzare biletele la

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”

 

Teatrul Ion Creangă a definitivat programul celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” și a pus în vânzare biletele și abonamentele.

Iniţiat în anul 2005, de către Cornel Todea, Festivalul îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru. Ca recunoaştere a valorii sale, festivalul a primit titulatura de Festival ASSITEJ – Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret – cea mai prestigioasă organizaţie mondială de profil.

Între noutățile acestei ediții a festivalului,  am putea numi și extinderea selecției în rândul teatrelor a căror activitate se adresează, cu predilecție, publicului  matur, dar în repertoriul cărora se găsesc și spectacole pentru copii: Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul de Operetă „Ion Dacian”. Pe lângă reprezentațiile de la Sala Rapsodia, de pe strada Lipscani, actualul și temporarul sediu al Teatrului Creangă, publicul se va putea întâlni cu oaspeți veniți din Marea Britanie, Belgia, Franța, Italia și Bulgaria, sau din Oradea, și pe scenele de la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Excelsior, în spațiile oferite reprezentațiilor de Centrul Cultural UNESCO „Nicolae Bălcescu”, Grădinița Miruna, Școala Gimnazială „Anastasia Popescu”, Școala Gimnazială „Elena Văcărescu”.

Biletele și abonamentele au fost deja puse în vânzare la casa de bilete a Teatrului Ion Creangă (sala Rapsodia de pe str. Lipscani nr.53, program de miercuri până duminică) și a teatrelor partenere. Acestea au prețuri foarte mici, astfel încât întreaga familie să se poată bucura, împreună, de poveștile copilăriei. Mai multe detalii despre programul reprezentațiilor și al casei de bilete, precum și tarife, puteți afla de pe site-ul: www.fitc.ro, www.teatrulioncreanga.ro și de pe pagina de Facebook/FestivalTeatrupentruCopii.

Organizator: Teatrul Ion Creangă

Coorganizator și finanțator: Primăria Municipiului București și Consiliul General al Municipiului București

Proiect cultural finanțat de: UNITER

Coproducător: TVR

Sponsori: Regina Maria – rețeaua privată de sănătate, Editura Egmont, Restaurant Dominium, Kdo.ro, Gamma95 Digital Printing, United Media România

Cu sprijinul: Grădinița Miruna, Școala Gimnazială „Anastasia Popescu”, Școala Gimnazială „Elena Văcărescu”

Parteneri: Small Size, CreArtCentrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, Metrorex, RATB, Teatrul de Comedie, Teatrul Excelsior, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Național de Operetă Ion Dacian, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”

Parteneri media: bebelu.ro, blitzTV, Boomerang, didactic.ro, Digi24, Evenimentul Zilei, GrădinițeBucurești.ro, Grădinițe.com, Intuitext, Mediafax, Observator Cultural, Prwave, Radio România Cultural, România Liberă, Radio France International, Star Junior, SuntPărinte.ro, Totuldespremame, UrbanKid.ro, Revista Yorick, ZileșiNopți

Eveniment recomandat de TV City Eveniment promovat de Itsy Bitsy

Cover_FB_Festivalul_International_de_Teatru_pentru_Copii

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează