Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj TRÈS COURT

0

În perioada 12-14 iunie 2015 la Bistro Chez Elvire și Cinema Elvire Popesco din Cadrul Institutului Francez din București (Bd. Dacia nr. 77) se desfășoară Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj TRÈS COURT.

Cu o durată de maximum 3 minute, cele 44 de filme proiectate provin din 28 de țări, de pe 5 continente. Intrarea la proiecțiile în aer liber este liberă.

Festivalul propune o selecţie de filme foarte scurte venite din întreaga lume şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Durata filmelor nu depăşeşte 3 minute, aceasta fiind singura regulă care trebuie respectată. Toate genurile sunt prezente: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental. Amatori sau profesionişti, începători sau celebri, clasici sau inovatori, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din toate colţurile lumii.

image003

Calendarul proiecțiilor

Terasa CHEZ ELVIRE    (din curtea Institutului Francez)

Vineri, 12 iunie
21:00 Competiție Internațională
22:15 Competiție Națională

Sâmbătă, 13 iunie
21:00 Paroles de femmes
22:00 Competiție Internațională II

CINEMA ELVIRE POPESCO

Sâmbătă, 13 iunie
11:00 Très Courts familiale

Duminică, 14 iunie
11:00 Très Courts familiale

Un festival care are loc simultan, în întreaga lume!

Festivalul are loc între 5-14 iunie 2015, în aproximativ 100 de oraşe din lume, dintre care peste 20 sunt din România, Ungaria, Slovacia şi Republica Moldova. În total, 28 de ţări de pe cele 5 continente găzduiesc festivalul. Astfel, spectatorii descoperă o selecţie de peste 2 ore de filme scurte cvasi-simultan în Paris, Cluj, Bologna, Amsterdam, Londra, Brasil, Casablanca, Bamako, Belgrad, Ramallah si Tel Aviv. România participă cu 16 oraşe în festival, la care se adaugă câteva oraşe din Republica Moldova, Ungaria si Slovacia, coordonate de la Cluj.

Selecţia – competiţia internaţională

În luna noiembrie, organizatorii francezi ai festivalului lansează apelul la participare în întreaga lume. Echipa festivalului de la Paris vizionează peste 1000 de filme într-un interval de 2 luni, din care reţine în jur de 50 de foarte scurt metraje – un program de peste 2 ore – care formează selecţia internaţionala. Aceasta este proiectată simultan în toate oraşele lumii care găzduiesc festivalul.

Selecţia naţională România – Around the Très Courts

Încurajarea şi promovarea creaţiilor audio-vizuale locale este o prioritate a festivalului.  Astfel competiţia românească  „Around the Très Courts” regrupează filme sub 3 minute, realizate în România:

Fiul de langa tine (București)                                                                                   Instead (București)

Walk inside the box/think outside the box! (Cluj-Napoca)                                Party girl (Brașov)

Mains (Constanța)                                                                                                     Glorie postum (București)

Carpe Diem (Cluj-Napoca)                                                                                        Joaca (Jimbolia)

Still, alive (Târgu Mureș)                                                                                           LAG (București)

Cabina (Arad)                                                                                                              #jogging (Cluj-Napoca)

The hidden city (Salonta)                                                                                          Știri vechi (Cluj-Napoca)

Premonition (Bender, Republica Moldova)                                                           Camerakiri (Iași)

The Fridge (Ilfov)                                                               

Sefu’ banii !  (Cluj-Napoca)                                                                                       

Videoclip Stanciu Mihai (Ploiești)

Spectatorii vor putea vota filmul preferat, iar regizorul cu cele mai multe voturi câştigă Premiul Publicului. Premiile sunt oferite de  Orange şi Institutul Francez din Cluj. Organizația Internațională a Francofoniei acordă un premiu special unui film romanesc, care valorizează limba franceză și/sau abordează teme legate de drepturile omului, pace şi democraţie, diversitate lingvistică şi culturală, dezvoltare solidară şi durabilă, educaţie şi formare. Premiul OIF are o valoare de 250 de euro şi este însoţit de o diplomă.

Alte selecţii

Selecţia Paroles de Femmes, formată din 20 de filme foarte scurte despre condiţia femeii în lume.

Selecţia pentru copii „Très Court Familial” cuprinde filme foarte scurte, printre care multe animaţii, destinate celor mici.

Intrarea este liberă la proiecțiile în aer liber, iar pentru proiecțiile de la Cinema Elvira Popesco, prețul biletului este de 10 lei.

Evenimentul este organizat de Institutul Francez din România cu sprijinul ORANGE, Organizația Internațională a Francofoniei, RFI și TV5Monde.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.