Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti, BIEFF 2012

0

 

Peter Greenaway, preşedinte de onoare al Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti – BIEFF 2012
 
Festivalul Internaţional de Film Experimental București (BIEFF) revine anul acesta în perioada 20 – 25 noiembrie, la Cinema Scala şi Cinema Elvira Popescu, îmbogăţit cu parteneriate culturale unice în România şi cu sprijinul direct al unuia dintre autorii care au scris istorie în cinema-ul contemporan.
 
Invitat special al ediţiilor anterioare BIEFF, cineastul britanic Peter Greenaway  susţine misiunea educaţională a BIEFF şi este, începând cu acest an, Presedinte Onorific al festivalului.
Nume emblematic în cinematografia contemporană de avangardă, Peter Greenawayeste unul dintre cei mai ambiţioşi şi controversaţi cineaşti ai prezentului. Influenţate de studiile sale de pictură, de teoria structuralismului lingvistic, etnografie şi filosofie, filmele lui Peter Greenaway resping structurile narative convenţionale în favoarea unui univers vizual fascinant, testând limitele şi canoanele limbajului cinematografic. Nominalizat cu regularitate la festivaluri prestigioase, precum Cannes, Veneţia şi Berlin, Greenawayeste autorul unei opere impresionante: 12 lungmetraje şi 50 de scurtmetraje şi filme documentare, expoziţii, instalaţii video, VJ performance-uri, picturi, cărţi, librete de operă.
 
“Având o puternică orientare educaţională, BIEFF are ca principal centru de interesEXPERIMENTUL în cinema și arta vizuală, scopul său fiind susținerea creaţiilor inovatoare, promovarea unor artişti cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane și care în același timp explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic”, a declarat Copel Moscu, directorul BIEFF.
 
Timp de șase zile, la Cinema Scala și Elvira Popescu, publicul va avea ocazia unică de a viziona câteva dintre cele mai îndrăzneţe filme ale anului, titluri din selecția celor mai importante festivaluri internaţionale de profil, precum Berlin, Cannes, Veneţia sau Locarno.
 
BIEFF inaugurează anul acesta încă 5 parteneriate importante, în premieră în România, cu câteva dintre festivalurile de film și instituţiile de referință din sfera cinema-ului de avangardă şi a artelor vizuale:  
 
· IDFA – International Documentary Festival Amsterdam – cel mai important
festival european de film documentar, numit şi “Cannes-ul documentarelor” – care prezintă în cadrul BIEFF secțiunea sa destinată documentarului experimental și experimentului documentar, PARADOCS;
 
· Prestigiosul Muzeu Național de Artă Modernă CENTRE POMPIDOU din
Paris, care, prin programul special prezentat la BIEFF, oferă publicului român acces la impresionanta sa Colecție Cinema;
 
· LE FRESNOY – Studio National des Arts Contemporains – unul dintre cele
mai importante centre de educație artistică din Europa, care dezvoltă tinere talente din întreaga lume sub îndrumarea unor artiști recunoscuți precum: Jean-Luc Godard, Tsai Ming-Liang, Bruno Dumont, Joao Pedro Rodriguez etc;
 
· SIXPACKFILM – cel mai important distribuitor de cinema de avangardă și
artă vizuală din Austria;
 
· NISIMASA – Reţeaua Europeană a Asociaţiilor Tinerilor Profesionişti de
Cinema, împreună cu care BIEFF organizează anul acesta un workshop de film experimental.
 
De asemenea, BIEFF este onorat să continue parteneriatele inaugurate în ediţiile precedente cu QUINZAINE DES REALISATEURS, secţiune a Festivalului de la Cannes al cărei centru de interes îl reprezintă tendinţele radical inovatoare din cinematografia contemporană, cu legendarul Festival de Scurtmetraj de la OBERHAUSEN şi cu EYE Film Institute Netherlands, cea mai importantă instituţie destinată difuzării şi distribuţiei filmului contemporan olandez.

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile unei ediţii BIEFF care se anunţă mai plină de evenimente ca niciodată. Surprizele vor fi dezvăluite pas cu pas, până pe 20 noiembrie 2012, când se va da startul noii ediţii BIEFF.

Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF) este organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine şi susţinut de Centrul National al Cinematografiei, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, UNArte Universitatea Nationala de Arte, Le Fresnoy Studio National des Arts Contemporaines, UNIFRANCE, Romania Film, Institutul Francez, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Design Forge.

Parteneri media: Cinemarx, Filmreporter, Cinefan, Liternet, Artactmagazine, Metropotam.ro, Veiozaarte, 121, Urban.ro, Hotcity.ro, Studentie.ro, Port.ro, Hipmag.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.