Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Înghețatei cu fapte bune, organizat de Fundația World Vision România, în weekend, la Veranda Mall

0

Fundația World Vision România organizează, în weekendul 13 – 14 iulie 2019, la Veranda Mall, Festivalul Înghețatei cu fapte bune.

Mai exact, artizani de înghețată își unesc forțele pentru a face un bine și strâng fonduri pentru copiii din medii defavorizate, care au atât de mare nevoie. Un procent de 2% din totalul vânzărilor din cadrul celor două zile de festival se donează către programul “Pâine și Mâine” al Fundației World Vision.

Artizanii care vor participa la eveniment sunt: Gelato Mio, LA STRADA, Vice Cream,
Gelateria Velluto, Gelato D’Amore, Puro&Bio Romania.

Despre Pâine și Mâine

Inițiat în 2016, acest proiect vizează reducerea abandonului școlar în rândul elevilor de școală primară din 30 de comunităţi defavorizate din județele Dolj, Vâlcea, Vaslui și Cluj. În acest moment, în program sunt incluși 1.281 de copii.

Pâine și Mâine” le oferă copiilor din program o masă caldă pe zi (cu două feluri și un desert) și posibilitatea de a se pregăti în fiecare zi, timp de două ore, într-un program de tip „Școală după școală”, sub coordonarea unui profesor angajat special pentru acest proiect. Astfel, proiectul reduce abandonul școlar eliberând familiile nevoiașe de grija hranei zilnice pentru copii și oferindu-le acestora din urmă șansa de a-și face temele într-un mediu sigur și liniștit. Costul lunar per copil este de 230 de lei, iar proiectul poate fi susținut donând câte 2 euro prin SMS, la numărul 8844, cu textul PAINE.

De ce a fost nevoie de acest program?

  • La țară, 1 din 11 copii merge la culcare flămând.

  • 34% dintre copiii de la țară trăiesc în sărăcie extremă.

  • 1 din 4 copii din mediul rural suferă de deficit de fier (anemie feriprivă).

  • 1 din 8 copii mănâncă cel puțin o pâine pe zi.

  • 2 din 3 familii au fost nevoite să cumpere în ultimul an alimente ieftine (71%) sau în cantități mai mici (61%).

  • La nivel național, rata abandonului școlar este de 18,1%, media UE fiind 10,1%.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 28 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea desfăşoară, în comunităţile rurale unde este prezentă, programe de dezvoltare comunitară pe termen lung, focalizate pe educaţie şi reducerea abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm asupra transformării comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţă împlinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro

http://www.facebook.com/WorldVisionRomania

http://blog.worldvision.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.