Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ a 18-a ediție la București, între 31 octombrie – 9 noiembrie

0

Festivalul Filmului Francez are loc în perioada 31 octombrie – 9 noiembrie în 8 localități din România: București, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Buzău, Târgu Mureș și Constanța.

La București, cea de-a 18-a întâlnire a publicului francofil nu poate fi sărbătorită altfel decât prin umor. Astfel, tema acestui an va fi „Burlescul în cinematografie. Din trecut până în prezent”, iar invitatul de onoare este celebrul Pierre Étaix, căruia organizatorii îi dedică o retrospectivă. Nu vor lipsi nici premierele cinematografice de la Cinema Elvire Popesco, iar competiția „tineri regizori” vă prezintă 8 noi producții.

Pierre Étaix a absolvit la început o școală de desenatori, însă a înclinat spre reprezentații comice ca bufon, idolii săi fiind comicii americani Stan Laurel și Oliver Hardy. El spune că „a fi bufon nu e o stare și nici o funcție, ci trebuie să trăiești și să gândești ca un bufon”. În anii postbelici a jucat ca actor de teatru și cabaretist în piese ca Cheval d’Or, Trois Baudets, Alhambra, și Olympia. În 1953 a fost angajat de Jacques Tati ca desenator și autor de gaguri din filme diferite ca Mon Oncle. Etaix a fost și bufon în circul Medrano, având ca partner pe renumitul bufon Nino Fabri. Filmul său Heureux anniversaire a fost premiat în 1963 Oscar-ul, pentru cel mai bun film de scurt metraj.

În contextul retrospectivei Pierre Etaix* publicul va putea urmări 8 filme ale acestuia în cadrul unui eveniment marca Semaine des Cahiers du Cinéma: Pretendentul – Le soupirant (1962), YOYO (1964), Sănătatea e mai bună decât toate – Tant qu’on a la santé (1966), Marea dragoste – Le grand amour (1969), Unde curge lapte și miere – Pays de Cocagne  (1969), Ruptura – Rupture  (1961), La mulți ani – Heureux anniversaire  (1962), În  plină formă – En pleine forme (1965-1971).

brosuraFFF_validare_Page_01

În urma succesului de anul trecut, tinerii regizori francezi vor participa la concursul la care publicul decide cine va câștiga premiul oferit de către TV5Monde pentru susținerea distribuției unui film francez în România. Printre cele 8 producții se numără: Stele  – Des étoiles, Zilele de mâine – Les lendemains, Vandal, Grand central, premiat la Festivalul de Film de la Cabourg – Journées romantiques 2013, Marele Premiu: Lumières de la presse étrangère 2014, Premiul pentru cea mai bună actriță & Premiul special al juriului, Vincent nu are solzi – Vincent n’a pas d’écailles, selecționat în competiția Festivalului de la San Sebastian în 2014, Mercuriale, film prezentat de Acid la Festivalul de la Cannes 2014, Brooklyn, Tonnerre.

În secțiunea PANORAMA, cinefilii vor putea vedea cele mai recente producții franțuzești ale celor mai emblematici actori și regizori. Multe dintre aceste producții vor fi prezentate în premieră în România.

Astfel, producții precum Yves Saint Laurent de Jalil Lespert, Spuma zilelor de Michel Gondry sau lungmetrajul despre celebrul personaj animat Micul Nicolas vor fi proiectate pe marele ecran al cinematografului Elvire Popesco.

Partenerii evenimentului sunt:

BRD-Groupe Société Générale, Orange, Dacia Renault, GDF Suez, Groupama, Tarom, Nestlé

*Integrala cinematografică a lui Pierre Étaix a fost restaurată de Studio 37, Fundația Technicolor pentru Patrimoniul Cinematografiei și Fundația Groupama Gan pentru Cinema. Ea va fi prezentată în cadrul Festivalului de film francez în România de către Institutul Francez cu sprijinul Fundației Technicolor pentru Patrimoniul Cinematografiei și al Fundației Groupama Gan pentru Cinema.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.