Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Enescu lansează un apel de proiecte pentru Bucureștiul Creativ 2015

0

60 de ani de când doar creația lui George Enescu a rămas cu noi: Festivalul Enescu lansează un apel de proiecte pentru Bucureștiul Creativ 2015, care pornește de la provocarea muzicii compozitorului de geniu: “Descoperă-l pe Enescu!”

Bucureștiul Creativ se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional George Enescu (30 august – 20 septembrie, București) și transformă Capitala prin creație (lucrări de artă contemporană, proiecte interactive în spațiul public etc.), sursa de inspirație pentru aplicanți fiind chiar o compoziție de George Enescu: “Impresii din copilărie”, Suită pentru vioară şi pian, Op.28 (1940).

George Enescu Archive Photo

În ziua în care se împlinesc 60 de ani de când compozitorul român George Enescu nu mai este printre noi, Festivalul George Enescu lansează un apel de proiecte pentru Bucureștiu Creativ 2015, o adevărată olimpiadă culturală care se desfășoară în cadrul Festivalul și care își propune să transforme capitala prin creație. Datorită Festivalului Enescu, în perioada 30 August – 20 Septembrie 2015, Bucureștiul și România se transformă. Creația, la fel ca magia nu are limite și iese din sălile de concert: ajunge în stradă, cuprinde orașul, transformându-l în Bucureștiul Creativ.

Aplicațiile pentru Bucureștiul Creativ sunt deschise pentru instituții publice, companii, ONG-uri, artiști și persoane fizice.

Provocarea unui geniu: Descoperă-l pe Enescu! 

În ediția 2015 a Bucureștiului Creativ, urmărind linia prin care Festivalul Enescu se implică în promovarea muzicii compozitorului român, provocarea pornește chiar de la o compoziție enesciană: „Impresii din copilărie”, de George Enescu. Proiectul încurajează abordările interactive, în care publicul este implicat activ în procesul de descoperire al lui George Enescu și a muzicicii sale prin orice mijloace creative specifice fiecărui proiect în parte, fiind în același timp binevenite și acele proiecte în care publicul este spectator la această descoperire.

Complexitatea muzicii lui George Enescu este legendară.

•            Antonio Pappano spune că Enescu e ca “vinul roșu – adânc, închis la culoare”. „Muzica enesciană este densă, cu multe straturi de înțeles. E foarte greu de studiat, dar îți și oferă o satisfacție mare.” (sursa: Ziarul Metropolis, interviu de Adina Scorțescu)

•             “Muzica lui Enescu e muzica unui geniu”, spune dirijorul Vladimir Jurowski (sursa: Radio România Cultural, inteviu de Alexandru Mija), cel care a dus în premieră pe o scenăp londoneză Simfonia a III-a de George Enescu, la Southbank Centre, cu London Philharmonic Orchestra, după ce a interpretat-o pe scena Festivalului Enescu 2013.

•             Violonistul Remus Azoiței, singurul român profesor la Academia Regală din Londra vorbește despre compozițiile lui Enescu ca despre “lucrări care pot schimba universul unui artist”: “Au un impact profund, deschid perspective. Toată lumea câtă lucrări de Bach sau de Paganini, dar nu mulți interpretează Enescu, iar Enescu este mai valoros decât alți compozitori.”

Tu ce ai descoperit în muzica lui Enescu? – este întrebarea la care  Bucureștiul Creativ îi provoacă să răspundă pe aplicanți, dar și pe bucureșteni.  “Ce ai luat din muzica lui Enescu, în tine, în viața ta și chiar spațiul public? Cum ai traduce muzica lui Enescu în orașul Festivalului, Bucureștiul Creativ? Redefinim împreună orașul, prin muzica lui Enescu!”, se arată în manifestul proitectului.

Informații despre regulamentul de participare pentru Bucureștiul Creativ 2015, precum și formularul online de înscriere se găsesc, începând de astăzi, pe site-ul Festivalului.  Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 31 mai. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.