Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Enescu 2015, la final. Ediția 2017 se deschide cu “Oedipe”, de George Enescu sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski

0

Una dintre orchestrele aflate în top 3 cele mai importante din lume, Royal Concertgebouw Orchestra încheie ediția 2015 a Festivalului Enescu, cu Rapsodia Română Nr.2 în program. 80% din programul pentru ediția 2017 este definitivat. În semn de reverență adusă compozitorului George Enescu, ediția 2017 se va deschide cu “Oedipe”, sub bagheta cunoscutului dirijor Vladimir Jurowski – în prezent dirijor principal al London Philharmonic Orchestra și, de curând, ales dirijor principal și al Berlin Radio Symphony Orchestra/Rundfunk Sinfonie-orchester Berlin.

Vladimir Jurowski_c_creutziger
22 de lucrări de George Enescu au fost interpretate de cele mai importante orchestre ale lumii și de cei mai valoroși artiști internaționali în ediția 2015 a Festivalului Enescu (30 august – 20 septembrie, București). Programul ediției 2017 a Festivalului, avându-l ca președinte onorific pe legendarul Zubin Mehta, este definitivat în proporție de 80% și include prezențe celebre precum Scala din Milano, care va interpreta o lucrare de George Enescu, pianistul Lang Lang, dirijorul Valery Gergiev și Antonio Pappano care va dirija Simfonia a III-a de George Enescu.

Urmărind promovarea muzicii marelui compozitor român George Enescu și aducerea muzicii sale în prim-plan național și internațional, Festivalul George Enescu 2017 se va deschide cu “Oedipe” de George Enescu, în viziunea dirijorului Vladimir Jurowski, în prezent dirijor principal al prestigioasei London Philharmonic Orchestra și, de curând, ales dirijor principal și al Berlin Radio Symphony Orchestra/Rundfunk Sinfonie-orchester Berlin. Vladimir Jurowski îl succede în funcția de dirijor principal al Berlin Radio Symphony Orchestra/Rundfunk Sinfonie-orchester Berlin pe Marek Janowski, într-una dintre succesiunile considerate de grad zero în lumea muzicii clasice internaționale. Sub bagheta lui Marek Jurowski, Rundfunk Sinfonie-orchester Berlin a prezentat în ediția 2013 a Festivalului impresionanta tetralogie “Inelul Nibelungului”, de Wagner, în premieră.

La începutul anului 2015, în luna februarie, Vladimir Jurowski a prezentat Simfonia a III-a de George Enescu în premieră la Londra, în fața unui public internațional de peste 2.000 de persoane, chiar la Royal Festival Hall, pe malul Tamisei. Inițial, Vladimir Jurowski a dirijat simfonia enesciană pe scena Festivalului Enescu, ediția 2013. În cadrul ediției 2015 a Festivalului, în seara de 18 septembrie, dirijorul Vlasily Petrenko a prezentat de asemenea publiclului versiunea sa asupra Simofoniei a III-a de George Enescu, cu Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. În timp ce Vladimir Jurowski mărturisea despre muzica lui George Enescu că este “muzica unui geniu”, Vasily Petrenko a spus că “Enescu este un compozitor extraordinar, care trebuie interpretat cât mai des pentru a fi descoperit”.

În ediția 2017 a Festivalului Enescu, Antonio Pappano va dirija Simfonia a III-a de George Enescu.
În același timp, Filarmonica din Berlin a decis, după prezența în premieră în cadrul ediției 2015 a Festivalului, după 15 ani de negocieri, că va reveni la București în ediția din 2019.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.