Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul de reconstituire istorică și educație pentru patrimoniu „Micia Rediviva”

0

Festivalul de reconstituire istorică și educație pentru patrimoniu „Micia Rediviva”

Ediția a III-a

Duminică, 22 septembrie 2019, în com. Vețel, jud. Hunedoara, pe platoul Amfiteatrului Roman din cadrul sitului arheologic de la Micia, se va desfășura a treia ediție a Festivalului de reconstituire istorică și educație pentru patrimoniu „Micia Rediviva”. Evenimentul va fi organizat de Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Civilizației Dacice și Romane, Deva, în parteneriat cu Primăria Comunei Vețel și Filiala Deva a Asociației „Terra Dacica Aeterna”.

Cu această ocazie organizatorii își propun să atragă atenția asupra unui patrimoniu arheologic deosebit de valoros, dar și să transmită publicului interesat rezultatele cercetărilor arheologice de aici. Evenimentul, o adevărată „Zi a Porților Deschise” a șantierului arheologic de la Micia, se încadrează în categoria manifestărilor dedicate „Zilelor Europene ale Patrimoniului” organizate de instituțiile partenere.

Programul activităților

1200 – Deschiderea oficială

1230 – Deschiderea taberelor militare și a atelierelor (gastronomie, jocuri romane, meșteșuguri)

1300 – Ghidaj în situl arheologic Micia

1400 – Concurs „SOLDATUL MICIEI – MILES MICIENSIS”

1500 – Reconstituirea unui ritual antic

1600 – Dansuri antice cu trupa de dansatoare „Eurytmia”

1630 – Prezentarea taberelor militare

1700 – Confruntarea armatelor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.