Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festival pe doua strazi in Centrul Vechi: Gabroveni & Covaci Days

0

Festival pe doua strazi in Centrul Vechi
Gabroveni & Covaci Days
(21 – 23 August)

Cu destinaţia îndreptată spre Zilele Bucureştiului, Asociaţia Connections, împreună cu Excelsior Stil şi Asociaţia Pentru Promovarea Artelor Contemporane sărbătoreşte una dintre cele mai îndrăgite zone ale Capitalei – Centrul Vechi. În acest sens, proiectul Old City / New Culture demareaza cu festivalul Gabroveni & Covaci Days, care va avea loc in perioada 21 – 23 august propunand o serie de evenimente atractive, evenimente vor scoate în evidenţă legendele, poveştile, tradiţiile celor doua străzi din această zonă puse în contrapunct, prin artă contemporană, cu specificul locaţiilor partenere.

Pe vremuri, în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu, în această zonă aflată în vecinătatea Curţii Domneşti, Brâncoveanu construise o grădină frumoasă unde se găsea un chiosc umbros. Mai spre vremurile noastre, scriitorul Mateiu Caragiale a descris misterul acestei zone vechi a Bucureştiului în faimosul său roman „Craii de Curtea Veche”. Un alt amănunt pitoresc este faptul că pe strada Gabroveni se afla şi restaurantul patronat de Caragiale, iar pe strada Covaci la celebra crâmă a lui Iordache cu 150 de ani în urmă s-au lansat pentru prima dată mititeii, un preparat culinar autohton care s-a bucurat şi se bucură de mult succes, devenind un brand gastronomic al românilor.

În memoria colectivă, străzile Gabroveni şi Covaci au rămas şi un loc al negoţului, puzderia de consignaţii şi vânzători ambulanţi transformând acest spaţiu într-o „piaţă cu de toate” – de la antichităţi, haine vintage, pană la gablonzuri şi produse artizanale. Vrem să readucem în evenimentul „Gabroveni & Covaci Days” acest spirit de talcioc urban, de bazar multicolor, prin organizarea unui târg de produse de design artizanal, vestimentar, de obiect şi handmade care să fie găzduit pe terasele localurilor de pe aceste doua străzi. Targul este realizat de binecunoscuta asociatie Excelsior Stil organizatoarea multor evenimente similare de succes. « Evenimentul Gabroveni & Covaci Days nu se bazeaza pe o sustinere financiara spectaculoasa. El este conceput cu entuziasm si generozitate de o echipa de voluntari – fani ai Centrului Vechi – care doresc transformarea acestei initiative intr-o traditie ce poate deveni un brand in calendarul de evenimente al Capitalei. » A declarat Alexandru Horia Frunza – Manager de Programe in Asociatia Connections.

PROGRAM GABROVENI & COVACI DAYS

Strada GABROVENI

VINERI 21 AUGUST

11:00 – 18:00 Targuri de handmade pe Gabroveni, pe terasele localurilor ATLANTIK DONER, THE ELBOW ROOM, SANKT PETERSBURG, TUNES, THE XIX ROCK BAR CONCEPT, SELFIE.

13:00 – 14:30 Intalnire cu presa. „Cine sunt gabrovenii ?” (Pub SANKT PETERSBURG)

16:00 – 17:30 La taifas in Pub SANKT PETERSBURG: De ce sunt bucurestenii campioni la consumul de bere in Europa ? Participa reprezentanti ai Asociatiei Berarii Romaniei si ai Organizatiei Patronale a Restaurantelor si Hotelurilor din Romania.

19:00 – Defilarea Fan Club-ului Gabroveni cu steaguri, pancarde, tobe

19:30 – 22:00 Petrecere de inaugurare a festivalului (Pub SANKT PETERSBURG). Program live Folk, Pop&Dance.

21:30 – ATLANTIC DONER face cinste (tombola cu beri)

SAMBATA 22 AUGUST

11:00 – 18:00 Targuri de handmade pe Gabroveni, pe terasele localurilor ATLANTIK DONER, THE ELBOW ROOM, SANKT PETERSBURG, TUNES, THE XIX ROCK BAR CONCEPT, SELFIE.

18:00 – La taifas in Club ELBOW ROOM: Despre Moda Vintage

19:00 – Teatru in hotel (scenete interpretate in salonul Hotelului Old City, proaspat inaugurat pe str. Gabroveni nr. 55.

19:30 – 22:00 ETNOTECA ( program cu cantece traditionale de petrecere din lumea intreaga) Pub
Sankt Petersburg.

21:30 – THE XIX ROCK BAR CONCEPT face cinste (tombola cu beri)

DUMINICA 23 AUGUST

11:00 – 18:00 Targuri de handmade pe Gabroveni, pe terasele localurilor ATLANTIK DONER, THE ELBOW ROOM, SANKT PETERSBURG, TUNES, THE XIX ROCK BAR CONCEPT, SELFIE.

18:00 – Vizita la Centrul de Informare Turistica si Voluntariat (CITV), proaspat inaugurat pe str. Lipscani nr. 47. Prezentarea proiectelor CITV.
18:30 – Tur pietonal ghidat prin Centrul Vechi

19:30 – Petrecerea handmade-istelor si bloggeritelor in Pub SANKT PETERSBURG (sponsor URSUS)

21:30 – Club SELFIE face cinste (Underground Party)

Strada COVACI

GEO BAR

Expozitie permanentă cu vânzare pietre preţioase şi obiecte de design
Vineri, 21 august, ora 21.00 – Live music: Jam session night
Sambătă, 22 august, ora 20.00 – Performance AbeRatia şi lansarea proiectul personalservices.ro
Duminică, 23 august, ora 20.00 – Teatru: De-A.PoeZIA – ca Un Joc de Cuvinte şi de Viaţă?

1974 Niste Domni și Fiii și La 100 de beri
Vineri, 21 august, ora 19:00 – Lectura publică oferita de Cristina Nemerovschi din cel mai recent roman al său, „Păpușile”. Lectura va fi urmată de discuții și de o sesiune de autografe.

Absintherie Sixtină
Zilnic, prezentari de proiecte, workshop-uri şi expozitii

BROWN JAZZ PUB
Muzica şi expoziţie de fotografie

FOOD HOOD
Zilnic, expoziţie permanentă cu vanzare haine şi obiecte de design; muzică şi voie bună.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.