Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Feed Me!” Expozitie multimedia interactiva de Noper si Saint Machine

0

23 mai – 6 iunie, Galeria de arta contemporana si design GALATECA

Pe 23 mai, de Noaptea Alba a Galeriilor, ora 19:30, Galateca gazduieste expozitia “FEED ME!”, primul proiect interactiv de arta multimedia al artistilor Marilena Oprescu Singer (Saint Machine) si Radu Pop (Noper). Expozitia poate fi vizitata pana pe data de 6 iunie, apoi proiectul va parcurge un traseu itinerant mai intai in spatiul public din Bucuresti si apoi la Viena.

Intreaga expozitie “Feed Me!” este continuta de lucrarea artistei Marilena Oprescu Singer: o capsula senzoriala in forma unui urias cocon, denumit “Womb of Tra”, cu o inaltime de 5.5 metri si o lungime de 9 metri, care isi inghite vizitatorii si se hraneste cu energia lor fizica pentru a exista.

Womb of Tra

Odata inghititi de pantecele „monstruoasei si vesnic nesatulei “Tra”, vizitatorii sunt inconjurati de sapte picturi fermecate: „The Secret Memories of Noper”. Lucrarea artistului Radu Pop a.k.a. Noper, este o instalatie video interactiva compusa din sapte animatii high definition pe care publicul le poate controla prin atingerea cililor cu care este captusit la interior coconul „Womb of Tra”. Animatiile lui Noper il duc pe vizitator cu gandul la apartenenta la dimensiunea cosmica, ele sunt portaluri spre lumi ce transced organicitatea coconului. Experienta multimedia cu instalatia „The Secret Memorie of Noper” dezvaluie scenarii suprarealiste si personaje bizare ce se ascund in spatele mastilor.

In centrul acestei lumi stranii este o instalatie interactiva creata de Marilena Oprescu Singer, a.k.a. Saint Machine: „The Sacred Egg of the Saint Machine and the Resurrection of the Dead Embryo” este un ou gigantic in care vizitatorul isi poate introduce capul pentru a se „conecta”. Oul se hraneste cu energie prin capul vizitatorului pentru a putea respira lasand in urma doar un corp decapitat care atarna golit de vointa proprie.

Radu Pop este unul dintre cei mai talentati ilustratori, cu numeroase premii la activ, printre care Bronze Lion, Cannes Lions (2010
); Best illustrator, Ad
Print
festival (2012); EffieGold, Effie
awards (2010); EffieGold, Effie
awards (2012) si participare la expozitii precum: ArtWurst, Alert Studio, Bucharest, Asif by magic, NeuroTitan, Berlin.

Marilena Oprescu Singer este creatoarea proiectului multimedia interactiv Artmix (peluza TNB, 2006), Festivalului de proiectii arhitecturale URBAN ART (Palatul Parlamentului, Universitate, Arhitectura, Coltea, 2007, 2008, 2009) si Autentic romanesc, colectie de saluri pictate ilustratand proverbe romanesti, ROD, Carturesti, 2012.

„Feed Me!” este un proiect ARTMIX organizat in colaborare cu GALATECA, ARCUB, NEOART ROMANIA, INSTITUTUL CULTURAL ROMAN.

Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Parteneri media: ROCK FM si SAPTE SERI.

GALATECA este e o galerie de arta contemporana si design, un proiect inovator ce alatura  artisti, designeri, arhitecti, curatori si oameni de comunicare. Desi inca tanara in peisajul spatiilor culturale, Galateca a reusit sa se plaseze pe harta nationala si internationala prin proiecte absolut inedite. In colectia galeriei se regasesc lucrari semnificative semnate de unii dintre cei mai bine cotati artisti romani si straini.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.