Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fara masina in Bucuresti! Defilare de biciclete, 29 septembrie 2010 / Arcul de Triumf

0

Asociatia BATE SAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA, cu sprijinul Primăriei Capitalei, invită TOTI BUCURESTENII SĂTUI DE:

– aglomeratie auto,
– poluare sufocantă,
– cheltuieli inutile provocate de blocajul din trafic,
– probleme de sănătate datorate sedentarismului,
– pierderi nejustificate de timp…

… LA O DEFILARE DEMONSTRATIVĂ PE BICICLETE MIERCURI, 29 SEPTEMBRIE, orele 18.00, la Arcul de Triumf!

Lăsati automobilul acasă si demonstrati că bicicleta este cel mai inteligent mijloc de transport, eficient din toate punctele de vedere!

Pedalati alături de noi si demonstrati că biciclistii merită atentie si respect, CONDITII DE SIGURANłĂ SI CONFORT în deplasarea cotidiană.

PROGRAM:
Adunare: între orele 18.00 – 19.00 la Arcul de Triumf
Plecare: orele 19.00
Traseu: Arcul de Triumf – Sos. Kiseleff – Calea Victoriei – Bd. NaŃiunilor Unite – Str. Izvor – Calea 13 Septembrie –
Str. Uranus
Sosire: în jurul orelor 20.00 la Terasa E-Uranus
Final: o seară dedicată libertătii de miscare, socializare, schimb de opinii, prezentări inedite sau demonstratii de
manevrare a bicicletei. Participantii sunt invitati la standul VELOTECA pentru demonstratii si informatii utile.
Surprize: un program muzical oferit Bucuresti FM, răcoritoare oferite de terasa E-Uranus
Invitat: DJ Oldtimer

Preambul:
In cadrul campaniei proprii VELORUłIA. O REVOLUłIE PE DOUĂ ROłI, asociaŃia BateSaua si-a propus să renască pofta si bucuria familiilor de a pedala împreună, părinti si copii, un obicei dispărut de mult timp din traditiile familiilor române, greu încercate de nebunia goanei automobile.

Tema defilării din 2010: „Călătoreste MAI INTELIGENT, trăieste MAI BINE”
Invităm în mod special pe toate doamnele si domnisoarele bicicliste, care dovedesc că au depăsit o problemă gravă de mentalitate a societătii românesti. Invităm pe toti soferii care si-au dat seama că uneori, automobilul este inutil în aglomeratia urbană.

Invităm reprezentantii mediului ONG, ai societătii civile interesate de protectia mediului înconjurător, a patrimoniului, si a cetăteanului; pe cei interesati să redefinim împreună strategiile de transport urban si de sigurantă rutieră; pe toti angajatii institutiilor sau corporatiilor care arată deschidere pentru utilizarea bicicletei; pe tinerii care au descoperit că bicicleta este o modă a viitorului.

Invităm pe toti românii care au descoperit că „slow food” sau „down shifting” nu sunt niste tendinŃe efemere, ci niste necesităti pentru re-echilibrarea unei societăti dată peste cap de curentele „fast food” si „time is money”.

Concluzii:
Vrem să dovedim inca o data, foarte clar, ca sunt din ce in ce mai multi bucuresteni care doresc sa foloseasca bicicleta, lucru care ar justifica interventia edililor si a factorilor de decizie din randul autoritatilor centrale, pentru a incuraja utilizarea bicicletei prin amenajarea spatiului urban pentru deplasarea cu bicicleta, în scopuri utilitare sau recreative, prin adoptarea unor standarde europene inteligente, constructive, eficiente, care sa permita deplasarea in siguranta prin oras  si a cetatenilor care sunt dispusi sa lase masinile acasa in favoarea bicicletelor.

Partenerii Asociatiei BATE SAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA:
Directia de Mediu din cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucuresti
Brigada Rutieră a Capitalei
Bucuresti FM
feminis.ro
veloteca.ro
dordeduca.ro
Asociatia Spatiu Urban Bucuresti
Consiliul National pentru Securitate Rutieră

Recomandări:
– deoarece traficul rutier va fi parŃial afectat (pe lângă faptul că zilnic este parŃial blocat) solicităm înŃelegere
din partea soferilor, pentru a evita deplasarea în acel interval de timp, în zonele traversate de defilare.
– deoarece ora defilării este la lăsarea serii, rugăm participanŃii la defilare să aibă în dotare lumini si elemente
reflectorizante (conform legii rutiere)
– deoarece ne asteptăm la o participare de peste 1000 de biciclisti, rugăm participanŃii să păstreze o conduită
civilizată, să pătreze viteza de deplasare impusă de organizatori, să respecte toate condiŃiile impuse de
organizatori (cum ar fi deplasarea pe prima bandă de circulaŃie auto, să utilizeze numai bicicleta pentru
deplasare etc…)
– să respecte interdictia de a afisa în mod vădit semne / mărci comerciale, dacă nu au acordul scris al
organizatorilor

Despre Asociatia BATE SAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA :
Misiunea noastră: … Implicarea activa în promovarea prin mijloace de comunicare conventionale si ne-conventionale a oricarei forme de deplasare în sa (calare), cu precadere cele 100% ecologice, adica cel pe bicicleta sau pe cal.
Obiectivele Asociatiei “BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA”:.. Schimbarea mentalităŃii cetăŃenilor României cu privire la utilitatea bicicletei în scopuri utilitare, turistice sau sportive.

Activitătile organizatiei “BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA”:

Asociatia BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA a elaborat o nouă strategie în cinci directii pentru a dezvolta cultura bicicletei în mediul urban. Aceste direcŃii se materializează în patru programe distincte, interconectate:
1. “Cu bicicleta la scoală” – program destinat tinerilor în mod direct, părinŃilor si profesorilor în mod indirect;
2. “Cu bicicleta la serviciu” – program destinat adulŃilor, angajatori si angajaŃi;
3. “Cu bicicleta la piata” – program destinat adulŃilor, factorilor de decizie din marile lanŃuri de hypermaket-uri si mall-uri
4. “Cu bicicleta la muzeu” – program destinat copiilor, tinerilor si adulŃilor, dar si factorilor de decizie din administraŃia locală.
5. “Cu bicicleta la pădure” – program destinat copiilor, tinerilor si adulŃilor, dar si factorilor de decizie din administraŃia locală.

În 2007 si 2008, 2009 au fost initiate campaniile:
– “VELORUTIA. O REVOLUłIE PE DOUĂ ROłI” – campanie de sensibilizare a ROMÂNILOR pentru încurajarea utilizării bicicletei
– “VELORUTIA NAłIONALĂ” – program de promovare, informare si colaborare la nivelul autorităŃilor centrale si locale în patru
orase ale tării (Bucuresti, Târgu Mures, Cluj Napoca si Resita)
– “HARTA VELO” – program de colectare, prelucrare si prezentare a tuturor punctelor de interes pentru biciclisti în orasul Bucuresti,
materializând două situri informative: www.hartavelo.ro si www.velomap.ro
Proiectul „VeloruŃia. O revolutie pe două roti” este în prezent derulat si cu sprijin financiar din partea GEF SGP UNDP.

Sursa: batesaua.ro

www.batesaua.ro, www.velorutia.ro, www.velorutia.ro/blog, www.hartavelo.ro, www.velomesager.ro, www.biciclisti.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.