Fapte bune în vremuri tulburi. Cum contribuie un startup românesc la menținerea normalității în societate

0

Un start-up românesc din București,  Blinkee City România, a căror misiune  este să revoluționeze transportul urban din București, oferă servicii de electric scooter sharing. Soluția lor rapidă și ecologică de transport răspunde cu brio unorprobleme importante de actualitate: poluarea aerului și poluarea sonoră, traficul aglomerat și lipsa locurilor de parcare. În ultimele două luni, Antreprenorii de la Blinkee au folosit scuterele pentru a face fapte bune.  

Ce este Blinkee.city Romania și ce servicii oferă?

Blinkee.city este o soluție complementară sistemului de transport public. Noi plasăm pe străzile Bucureștiului o flotă de scutere electrice, ce pot fi închiriate simplu, prin intermediul unei aplicații mobile [Blinkee.city] disponibilă pe GooglePlay & iStore. Aplicația este intuitivă, plata se face la minut, direct de pe card, fiind necesară doar crearea unui cont, în prealabil. Scuterele,monitorizate prin sisteme GPS, sunt ușor manevrabile, stabile și potrivite pentru utilizarea de către 2 persoane. (Cosmin Coșereață, fondator Blinkee.city Romania).

Cum a început povestea Blinkee.city România?

Eu îmi amintesc de concursurile de plantat din școala generală, unde toată lumea câștiga într-un fel, la final. În mod evident, nu era neapărat o competiție, însă cu siguranță m-a ajutat să-mi dezvolt abililtățile antreprenoriale, m-a responsabilizat încă de pe atunci. Sigur că, la vremea respectivă, nu vedeam lucrurile așa, însă astăzi îmi dau seama că a fost o cărămidă pusă la baza viitorului meu de antreprenor.

În plus, pot să spun că ne-am inspirat, întotdeauna, de activitatea echipei Impact Hub. Ne dorim să facem lucruri care să conteze și să lase o amprentă pozitivă asupra societății și a mediului înconjurător, nu urmărim doar profitul și atât. Acest gând ne-a îndemnat să căutăm o soluție sustenabilă și profitabilă pentru noi, ca antreprenori, însă, în același timp, să găsim soluții care pot avea un impact pozitiv asupra societății Am fost, de asemenea, sprijiniți printr-o finanțare factory by RAIFFEISEN BANK, un program de creditare dedicat startup-rilor. De aici, lucrurile au prins contur și a început povestea Blinkee.city România.

Cum v-ați adaptat la noua realitate din mediul de afaceri?

În această perioadă luăm toate măsurile de protecție pentru clienții noștri: dezinfectăm zilnic atât scuterele, cât și căștile și recomandăm folosirea mănușilor de unică folosință, dar și a bonetelor de păr disponibile în portbagajul scuterelor.

Atlfel, închirierile au scăzut. Din acest motiv, am pus la dispoziție flota de scutere pentru voluntarii de la Asociatia Studenților la Construcții din Bucuresti, care fac cumpărături și le livrează apoi familiilor care au nevoie. Ne bucurăm că putem fi de ajutor împreună cu alți oamenii care încearcă să fie alături de cei care nu se pot ajuta singuri în timpul pandemiei.

Încercăm să ne adaptăm cât mai bine la modul în care se întâmplă lucrurile în acest moment și sperăm să continuăm să susținem viața orașului., după ce totul va reveni la o oarecare normalitate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.