Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Fântâni şi monumente ascunse ale Bucureştiului” – tur pietonal gratuit organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Apei

0

Asociația Cultour vă invită cu bucurie la primul tur gratuit al acestui an : « Fântâni şi monumente ascunse ale Bucureştiului » organizat în sâmbăta imediat următoare Zilei Internaţionale a Apei, pe 26 martie.

banner promovare 4

Sărbătorim această zi printr-un traseu inedit care are în centru relaţia dintre apa şi oraş : nu doar cu rol de alimentare dar şi decorativ ori de relaxare, întrucât lacurile şi fântânile sunt surse de linişte, inspiraţie şi frumos. Haideţi să le descoperim poveştile într-un traseu pietonal plin de curiozităţi în care explorăm aspecte ce trec deseori neobservate şi devenim mai conştienţi de importanţa apei în oraş.

Fântânile de pe bulverdul Unirii, fântâna Sărindar, Dâmboviţa şi lacurile sale, fântâni dispărute dar şi alte statui mai puţin cunoscute, îşi vor destăinui istoria alături de ghidul nostru.
Prin acest tur anunţăm şi debutul programului de tururi gratuite ale Bucureştiului organizat de Asociaţia Cultour în anul 2016.

Detaliile organizatorice ale turului « Fântâni şi monumente ascunse ale Bucureştiului » sunt :
Punctul de întâlnire: Ceasul din Parcul Unirii, din dreptul fântânii arteziene. Ghidul va avea un semn portocaliu.
Ora de plecare : 11:00
Durata: aproximativ 2 ore.

Fiți la curent cu noutățile despre acest tur alăturându-vă evenimentului pe pagina noastră de Facebook  

Cum puteți participa?

Vă așteptăm să vă alăturați grupului la fața locului. Rezevarea nu este obligatorie, dar apreciem anunțarea prezenței în prealabil, pentru a estima mai bine numărul participanților.
Pentru întrebări și rezervări, ne puteți scrie la info@asociatia-cultour.ro

Cine sunt ghizii?

Echipa Asociatiei Cultour este formată din ghizi pasionați de oraș și de oameni, mereu deschiși să afle mai multe informații și să le împărtășească tuturor celor curioși să afle mai multe despre acest oraș.
Bucharest Walkabout Free Tours este un proiect al Asociației Cultour și constă în organizarea zilnică de tururi ale orașului. Acestea sunt gratuite și se desfășoară în limba engleză, fiind destinate turiștilor. În cei cinci de ani de activitate, am fost gazdele a peste 35.000 de turiști și facem parte din rețeaua celor mai bune tururi gratuite din Europa – United Europe Free Tours. Același concept este prezent și în Brașov prin proiectul Brașov Walkabout Free Tours.

De ce facem aceste tururi gratuite?

Dezvoltarea acestor trasee este o continuare a proiectelor Asociației Cultour destinate inițial turiștilor și își propune să aducă descoperirea urbană și istoria, mai aproape de sufletul oamenilor, fie localnici, fie oaspeți. Asociația Cultour are ca scop promovarea potențialului turistic și a valorilor locale prin încurajarea turismului responsabil și accesibil tuturor.

De asemenea Asociația Cultour desfășoară tururi gratuite și activități de descoperire urbană în limba română cu diferite ocazii și tematici. Urmăriți-ne și găsiți mai multe informații pe  www.asociatia-cultour.ro și pe pagina de Facebook Asociatia Cultour.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.