Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fanbook răspândește printre copii obiceiul de a citi o carte pe lună

0

Clubul de lectură Fanbook își propune să le arate copiilor ce înseamnă poftă de lectură și să-i surprindă la fiecare ediție prin prezența unui invitat special din mediul literar, artistic, cinematografic etc.

Sâmbătă, între 11:00 și 13:00, vom susține ultima ediție a modului pilot pentru copiii între 12 și 14 ani, iar invitatul special este scriitorul Mircea Cărtărescu.

Modulul pilot al proiectului a fost organizat sub forma a patru întâlniri lunare și până în prezent i-a avut ca invitați pe scriitorii: Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Denisa Comănescu, pe criticul de film Ileana Bîrsan și pe actorul Paul Ipate.

fanbook_fb_09

Din luna martie, Fanbook se va extinde, continuând întâlnirile lunare pe două grupe de vârstă: 12 -14 ani și 15-18 ani. Partener al proiectului este Editura Humanitas, iar gazdele sunt: Asociația CSR Mindset și Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Ce activități se întamplă la Fanbook:

• copiii citesc o carte pe lună, ascultă şi interpretează povestiri sau personaje, interacționează cu autorii, sunt încurajaţi să pună întrebări şi să expună situaţii cu care se confruntă sau pe care şi le imaginează
• dau frâu liber ideilor, participă la jocuri şi dezbateri ce stimulează inteligenţa, îşi intervievează invitaţii

Ce spun copiii despre Fanbook:

“Citesc cărți speciale. Îmi plac cărțile noi, în care personajele sunt copii.” Radu Sofica, 13 ani

“Vin tot timpul cu plăcere. Mi-au plăcut cărțile recomandate și sunt tristă că sunt doar patru întâlniri.” Alexia Manea, 12 ani

Vezi AICI alte interviuri

Pentru că vrem să ducem faptele bune până la capăt, cu banii strânși din taxa de înscriere de 100 lei, urmează să cumparam cărți pe care le vom oferi altor copii, cei internați în spitale. Cărțile vor fi achiziționate în urma propunerilor primite de la copiii din Clubul de lectură Fanbook.

fanbook_fb_13

CSR Mindset, inițiatorul și organizatorul clubului de lectură Fanbook, este o organizație dedicată proiectelor de responsabilitate socială în educație, social și mediu. Membrii fondatori ai CSR Mindset au o experiență de peste 5 ani în proiecte de strângere de fonduri, implementare și management.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.