Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fă valuri la Swimathon împreună cu Fundația PACT

0

 Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Evenimentul, care va avea loc pe 6 iulie, de la 09.00 la 14.00 este organizat de Fundația Comunitară București împreună cu Asociația pentru Relații Comunitare și va aduce împreună pe stadionul Lia Manoliu cauze, înotători și susținători.

Fundația PACT este una dintre cele 20 de cauze înscrise în competiție.

Noi lucrăm cu oameni cu inițiativă din zonele rurale și mic-urbane din sudul României și îi ajutăm să rezolve prin proiecte și activități probleme cu care comunitatea lor se confruntă. Le oferim training, consultanță, facilitare și o mică finanțare, iar apoi ei vin cu proiecte concrete pentru a-și ajuta comunitatea: săparea unei fântâni sau construirea unui centru cultural, realizarea unui drum sau repunerea unui muzeu în circuitul turistic.

Ne-am alăturat evenimentului pentru că este o modalitate frumoasă de a atrage noi fonduri pentru comunitățile mici cu care lucrăm, dar și pentru că ne dă șansa de a implica activ cinci prieteni ai organizației și de a aduce alături de noi alți susținători care să ne devină parteneri pe termen lung.

Pe 6 iulie, Mircea Criveanu, Managing Partner Orașul meu, Attila Okanyi, COO Allegro Group Romania, Alexandru Tunaru, blogger tunaru.ro, Toma Nicolau, blogger tomanicolau.ro și Denis Todirică, fondator Glazeon vor face echipă pentru Fundația PACT pentru că le place ideea de a activa comunități și de a ajuta oamenii dându-le undița, nu peștele.

La Swimathon, și tu poți susține o comunitate mică! Alegeți înotătorul preferat și o variantă prin care îl poți încuraja să înoate și mai cu spor:

  • 1 RON pe bazin de la 10 persoane înseamnă 6 găleți de vopsea pentru noua căsuță de cultură din Vizurești, Dâmbovița. Căsuţa va deveni în timp inima comunităţii pentru că aici vor avea acces la informaţie, calculator și internet, toţi cei care nu au această posibilitate acasă; vor beneficia de un program de afterschool copiii cu risc crescut de abandon  școlar, cauzat de situaţia materială precară; vor avea loc cursuri pentru adulți, atât pe teme de sănătate, cât şi de anteprenoriat.
  • 15 RON pe lună prin debit direct timp de 1 an, adică în medie 3 RON pe bazin de la 10 persoane înseamnă 100 m de stofă pentru croitoria din Bârca, Dolj. Prin înființarea croitoriei, trei femei din comunitate au un nou loc de muncă: însăși inițiatoarea – croitoreasă de meserie, pasionată de a lucra mai ales cu și pentru copiii din comună și a transmite mai departe arta croitoriei, apoi doamna Sanda, care a lucrat mulți ani într-o fabrică de confecții, dar de 7 ani de când s-a închis, a rămas în şomaj şi nu în ulimul rând, doamna Anișoara care este la început și vrea să învețe o nouă meserie pentru a putea să le ofere o viață mai bună celor patru copii ai săi.
  • 200 RON pe eveniment de la 10 persoane înseamnă încă 25 de km din centura cicloturistică București. Primii 25 km din centura cicloturistică leagă cele patru sate din comuna Ciocănești: Vizurești, Urziceanca, Crețu și Ciocănești. Astfel, pentru oamenii din comunitate este o nouă oportunitate de a-și promova bogățiile locale: atelierul de făcut mături din sorg și crama de la Urziceanca, gogoșile Magdei din Vizurești, recunoscută în sat și nu numai, zonele de picnic din pădurea Ciocănești.

 

Poți dona direct pe website, prin tranfer bancar sau la locul evenimentului pe 6 iulie.  

Te așteptăm!

macheta12x12

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.