Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ex/tensionS – prezentare work-in-progress la WASP

0

WASP – Working Art Space and Production găzduiește vineri, 31 octombrie, de la ora 19:30, prezentarea work-in-progressEx/tensionS a coregrafei franceze Caroline Grosjean, rezultată în urma rezidenței Life Long Burning oferită de 4Culture, în parteneriat cu Ccn de Montpellier L-R.

Prezentarea va fi urmată de un feedback session. Intrarea este liberă.

Inline image 1

De la primul său solo, A l’endroit…, de acum cinci ani, Caroline Grosjean lucrează cu stăpânirea procesului de cădere, pendulând între diferite percepții, oferind atenție oamenilor din jur în timp ce se concentrează tehnic pe propriul corp, găsind suport în povești sau în cele mai mici detalii, mișcându-se din interior spre exterior și din exterior spre interior. De atunci încoace, ea continuă să creeze lucrări care implică activ corpul, chiar și atunci când mișcarea este invizibilă. Prin activitatea sa, Caroline crează imagini multiple statice sau dinamice ce pun în perspectivă diferite acțiuni, momente, intensități, sau roluri.

În Ex/tensionS, ea revine la ideea interogării unei căderi perpetue, jonglând cu o serie de referințe și de spații, de la studiori de dans până la spațiile publice ale unui oraș. O abstractizare a activității ei de până acum, performance-ul nu are loc doar pe scenă, ci se schimbă în funcție de spațiu, cât și prin intermediul noilor media. Fotografia și materialele video permit joaca cu o grămadă de scalări, zoom-uri și deschideri de cadre. Astfel, ele transformă poziția celor care se mișcă, cât și acțiunea principală, în altceva decât ne-am putea imagina. Pornind de la lucrul cu imagini suspendate sau în mișcare, fiecare protocol începe cu explorarea corporală și se conturează într-o lucrare de sine stătătoare, performată în stiluri diferite.

Caroline Grosjean s-a născut în 1976 în Franța și a urmat cursuri de balet și dans modern din copilărie. A descoperit dansul contemporan în Lyon, alăturându-se unui program “danse-études”, cât și în cadrul studiilor universitare. Ulterior, a fost stagiar al CNN din Montpellier în 1999 și a obținut o bursă la școala de dans a Marthei Graham. De atunci, lucrează ca dansator profesionist alături de o serie de companii din Franța, Belgia și Austria. A fost invitată să participe la danceWEB în 2004, a obținut cu succes diploma de profesor de dans în 2007 și o diplomă universitară în artă, dans și performance, în 2012. Printre lucrările sale se numără solo-ul A l’endroit… (2009), Eastern (2010) — un trio pentru doi dansatori și un violonist, PARTITIONS (2012) — o propunere performativă pentru spații publice și Héroïnes (2013), în care dansul se întâlnește cu arta. De asemenea, a condus multiple activități sociale și culturale în școli și teatre, a fost invitată de către Scene Nationale din Besançon să constituie un grup de dansatori non-profesioniști, pe care-i pregătește de doi ani. Recent, a fost unul dintre coregrafii invitați la Abbaye de Royaumont, unde a prezentat un nou proiect, alături de grupul Appel.

*Prezentare finală a rezidenței Life Long Burning, oferită de 4Culture, în parteneriat cu CCN de Montpellier L-R, coregrafei franceze Caroline Grosjean. Un proiect găzduit de WASP – Working Art Space and Production, în cadrul programului de rezidențe și producții din 2014. Proiect cultural finanțat de: Life Long Burning, cu sprijinul programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene, Ministerul Culturii, AFCN — Administrația Fondului Cultural Național și Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București — ARCUB, prin Programul Cultural București 555.

WASP — Working Art Space and Production este un spațiu independent alternativ dedicat dansului contemporan, experimentelor în arta vizuală, teatrului contemporan underground și dependenților de multimedia. Reutilizând 500 de metri pătrați ai unei foste fabrici comuniste, locul găzduiește anual eXplore Dance Festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance, cât și birourile asociației 4Culture. WASP – Working Art Space and Production se află pe strada Ion Minulescu 67-93, Fabrica Flaros, Corp E, Etaj 2.

http://www.waspmagazine.com/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.