Expozitie outdoor la Palatul Sutu – „Trecut-au anii 2023”, cu fotografiile lui Andrei Birsan

0

Transformările Bucureștiului din ultimii 20 de ani, reflectate într-o expoziție outdoor la Palatul Suțu.

„Trecut-au anii 2023” continuă tradiția expozițiilor outdoor găzduite la începutul toamnei de Muzeul Municipiului București la Palatul Suțu [expoziții gen „then and now”] cu fotografiile lui Andrei Bîrsan din 2003 refăcute în zilele noastre de Alexandru Iordan, Andrei Bîrsan, Andrei Pîslaru, Andreia Bîrsan, Antonio Gherdan, Camelia Stan, Cristian Malide, Dan Șendroiu, Daniel Mihai, Dragoș Oproiu, Eli Driu, Eliza Breajen, Florian Marin, Gabriel Cristea, Gabriela Mihăilă, Ioana Bănică, Ioan Herișanu, Lucia Spirea, Luciana Gingărașu, Mădălina Macovei, Mihaela Bîrsan, Mihai Petre, Oana Hagiescu, Paulina Șelaru, Radu Iacob, Răzvan Pașol, Sabin Prodan și Sorin Panait, care expun cu bucuria de a fotografia în zilele noastre. 

Vernisajul, la care sunt invitați să participe toți cei care doresc să afle cum a evoluat orașul pe parcursul ultimelor două decenii, are loc cu ocazia Zilelor Bucureștiului, în ziua de joi, 14 septembrie 2023, ora 18.30, la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu, nr 2).

Oare s-a schimbat Bucureștiul în ultimii 20 de ani, de la începutul secolului XXI? În bine sau în rău? Fiecare vizitator poate trage propria sa concluzie. În fotografiile vechi regăsim un București anterior intrării în Uniunea Europeană, cu multe mașini Dacia 1300 și moda anilor ‘90. 

„Una dintre cele mai spectaculoase schimbări sunt la Grozăvești unde a dispărut fabrica de pâine Spicul (unde în studenție cumpăram noaptea pâine de la o fereastră) și a fost înlocuită de pasajul Basarab și clădirile Orhideea Towers. Iar cea mai tristă este Piața Universității unde spațiul verde, atât cât era, a fost înlocuit de betoane, multe betoane care vara depășesc 60 grade. Nu înțeleg ura majorității primarilor față de spațiile verzi. Interesantă este evoluția morii Assan. Bucureștiul de acum 20 de ani era provincial față de cel actual. Am avut noroc cu Uniunea Europeană”, afirmă Andrei Bîrsan.

Expoziția „Trecut-au anii 2023” va fi pe gardul Palatului Suțu și poate fi vizitată gratuit în perioada 14 septembrie – 15 octombrie. Ulterior, expoziția poate fi văzută online pe www.bucurestiulmeudrag.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.