Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EXPOZIȚIE “Haideți să admirăm roadele economiei sociale”.

0

EXPOZIȚIE “Haideți să admirăm roadele economiei sociale”.

Trei organizații nonguvernamentale expun munca a nouă întreprinderi sociale înființate în acest an

ImpactHub_2015-11-03_18-58-36

Vineri,  18 decembrie 2015, între orele 11:00 și 18:00,  Fundația Estuar,  Organizația Suedeză  pentru  Ajutor Umanitar Individual și Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe organizează expoziția “Haideți să admirăm roadele economiei sociale în bistro-ul social The Tipping Point”.  Marcăm astfel finalizarea unui parcurs la finalul căruia, cele trei organizații non profit au creat  102 locuri de muncă și nouă structuri de economie socială, majoritatea în mediul rural, în localități cum ar fi:  Balotești,  Afumați, Comana, Cornetu, Mogoșoaia în care sunt angajate persoane vulnerabile, persoane cu dizabilități, rromi, femei aflate în situații de  risc, familii monoparentale, familii cu mai mult de doi copii, victime ale violenţei în familie.

Expoziția va avea loc chiar într-una dintre structurile de economie socială înființate în acest proiect, The Tipping Point,  situată pe Strada Smârdan, nr. 9 , et. 1 (vis-a-vis de Banca Naţională a României), deasupra Van Gogh Café. Invitații sunt așteptați cu un brunch  pregătit  cu drag de catre Laboratorul de Gusturi și Fapte Bune, o altă întreprindere socială înființată în acest proiect.

După brunch, vă invităm să admirați roadele economiei sociale cu produse și servicii ale tututor celorlalte întreprinderi deschise  în decursul acestui an.

Expoziția “ Haideți să admirăm roadele economiei sociale”dorește să pună în lumină munca realizată deja de cele 9 întreprinderi sociale deschise  în acest proiect. Astfel, Centrul Respiro Comana și la Spălătoria Car Care,  structuri sociale coordonate de către Fundația Estuar vor prezenta oferte și pachete speciale de Crăciun. Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual și-a propus  să impresioneze participanții cu minunății și jucării realizate în  Atelierul Meșterul Tâmplar dar și să binedispună participanții cu fotografii speciale într-un moment oferit de hotelul Hello, Pet! și oferte de la spălătoria Fulg de Nea, structuri sociale pe care le-a înființat și susținut în acest an.

Fundația Tinerețe fără Bătrânețe, care este deja gazda evenimentului, va prezenta expoziția de  îmbrăcăminte Comșa, realizată de Atelierul de creație vestimentară și broderie personalizată deschis în cadrul proiectului la Cornetu.

Evenimentul  are loc în cadrul proiectului  „Sanse egale la angajare pentru persoanele vulnerabile „cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 , Axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.1 “Dezvoltarea economiei sociale”

***

Organizația Suedeză  pentru Ajutor Umanitar Individual oferă de 23 de ani servicii sociale, după modelul suedez,  atât pentru persoane cu dizabilități severe, cât și pentru vârstnici cu posibilități financiare reduse sau fără familie. Înființată în 1992 cu sprijinul organizației suedeze „Individuell Manniskohjalp”, asociația  are în prezent înscriși pe liste 250 de potențiali beneficiari ai serviciilor. 160 de persoane cu dizabilități și vârstnici beneficiază de serviciile asociației în fiecare  pe an. Organizația a  atras în ultimii doi ani 38 de sponsori companii, instituții, autorități,  precum și 50 de donatori individuali și are 10 persoane cu dizabilități angajate atât în cadrul organizației cât și în afara acesteia, precum și un mare număr de voluntari.

Evenimentul  are loc în cadrul  proiectului  „Șanse egale la angajare pentru persoanele vulnerabile” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.1 “Dezvoltarea economiei sociale”.

Susțineți economia socială!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.