Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziție de ilustrație de carte în proiectul „Povestiri balcanice – de la mozaic la vitraliu”

0

În cadrul proiectului „Povestiri balcanice – de la mozaic la vitraliu ” cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național în sesiunea I/2020, la aria Patrimoniu Cultural Material, Asociația DAR DEVELOPMENT, vă invită la evenimentul online de deschidere a expoziției cu ilustrațiile de carte primite în urma concursului lansat pe 1 aprilie.

Vernisajul expoziției va avea loc, Sâmbătă 16 mai la ora 16:00 și va putea fi urmarit online pe pagina special creată pentru acest proiect și pe pagina asociației. Expoziția va avea loc la sediul din București al asociației noastre în „Galeria din Mansardă”. Dna Alexandra Brutaru, managerul de proiect va fi și curatorul expoziției.

Vernisajul se va putea urmări live pe următoarele pagini de Facebook:

https://www.facebook.com/darassociation/

https://www.facebook.com/Povestiri-balcanice-de-la-mozaic-la-vitraliuBalkanic-Tales-103759784608393/

dar, lucrările vor fi prezentate și într-un film pe care îl vom posta pe canalul de Youtube al asociației, o prezentare dinamică a acestora sperăm să fie mai interesantă ca un album.

Au răspuns apelului nostru 16 creatori din întrega țară, tineri sau cunoscuți ilustratori, cărora le mulțumim: Laura Armeanu, Diana Biclineru, Anca Cernea, Iulia Ciomagă, Bianca Dacin, Diana Diaconu, Daniela Gheorghiu, Diana Joița, Patrisia Marian, Anca Mălăeștean, Andra Nedelcu, Luiza Stere, Anca Smarandache, Iuliana-Livia Tamuris, Traian Tamuris, Zalmira Szabo. Pe lângă ilustrații, în expoziție vor apărea lucrările unor artiști invitați din România și Bulgaria.

Lucrările sunt jurizate de către un juriu format din artiștii Constantin Cioc și Simona- Teodora Neacșu-Roșca și Editorul Șef al Grupului Editorial DAR Publishing, dl. Cristian Brutaru. 

Temele abordate în lucrări sunt o manifestare a interculturalității balcanice pe teritoriul poveștii. Fără ai îngrădi pe creatori am sugerat pentru a fi ilustrate câteva lucrări epice în care am găsit elemente comune ale popoarelor din Balcani. Am primit una sau două lucrări de la fiecare creator, realizate în cele mai diverse maniere de la desen tradițional în acuarelă sau creion la desen digital.

Am creat acest eveniment pe facebook:https://www.facebook.com/events/1359285687593881/

Mulțumim tuturor celor implicați în crearea acestui eveniment în acestă perioadă dificilă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.