Expoziție de fotografie – Universitatea din București 150 de ani

0

În perioada 1-31 iulie, Universitatea din București organizează, în Pasajul Universității, o expoziție de fotografie dedicată aniversării a 150 de ani de existență.

Expozitie foto_Universitatea din Bucuresti_3

Expoziția marchează un secol și jumătate de la înființarea Universităţii din Bucureşti, prin Decretul nr. 765 din 4/16 iulie 1864, de către Domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Aceasta prezintă fotografii istorice și fotografii recente ale celor 19 facultăți ale Universității. Fotografiile recente sunt realizate de doi studenți ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

,,De 150 de ani Universitatea din Bucureşti este una dintre cele mai importante instituţii de învățământ, cercetare şi cultură a României și la nivel internațional. Baza tuturor reușitelor profesorilor, alumnilor şi studenţilor noștri este cadrul instituțional de care beneficiem – aceste clădiri care transmit, din generație în generație, povestea fiecărui domeniu predat și a numelor mari formate aici. Tocmai acest lucru dorim să evidențiem prin expoziția de fotografie din pasajul Universității: indiferent de perioadă, context sau norme sociale, valorile transmise la Universitatea din București rămân intacte” a declarat prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universității din București.

În prezent, Universitatea din București numără 19 facultăţi, 21 de şcoli doctorale, peste 2.000 de cadre didactice şi cercetători, peste 20.000 de candidaţi anual, peste 30.000 de studenţi şi, în medie, 10.000 de absolvenţi la toate ciclurile de învăţământ numai în anul 2013.

Sponsorii campaniei aniversare a Universității din București sunt:

Partener strategic: BCR

Sponsori gold: Emag, Romtelecom, Bitdefender, Depozitul de papetărie

Sponsori: Bancpost, BRD, Microsoft, Stoica și Asociații, Siveco

Campania este realizată cu susținerea Primăriei Municipiului București, RATB, ARCUB, Centrului de Proiecte Educaționale și Sportive, Novotel, Asociației Oricum.

Proiectul este comunicat în parteneriat cu IMAGE PR și canalele media TVR, Radio România, Digi24, Observator Cultural, edumanager.ro, Agerpres și HotNews.

Expozitie foto_Universitatea din Bucuresti_2

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează