Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expozitie de fotografie: „Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios“

0

„Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios“

Expozitie de fotografie Florin Andreescu la Institutul Cultural Roman

La patru ani de la expozitia „Flashback: Clisee voalate din Epoca de Aur si anii tranzitiei“, gazduita de Institutul Cultural Roman din Bucuresti, Florin Andreescucontinua seria foto-verité-urilor dedicate Romaniei zbuciumatilor ani ’80-’90 cu expozitia „Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios“. Vernisajul va avea loc miercuri, 27 noiembrie 2013, ora 18.00, la sediul ICR din Aleea Alexandru 38. Cuvantul de deschidere va fi rostit de dr. Adrian-Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei „G. Oprescu“.

In prezenta autorului, in seara vernisajului va fi lansat albumul Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios, Editura Ad Libri, din care au fost selectate fotografiile expuse, si va fi prezentata a treia editie a albumului Flashback 1: Clisee voalate din Epoca de Aur si anii tranzitiei.

Fotografiile reunite sub titlul Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios compun un mozaic alb-negru complex al istoriei recente a Romaniei, aproape incredibila: scene necosmetizate, de la crasma la patul de spital, de la circ la armata, de la talciocuri si bazaruri la strazile innamolite ale oraselor in constructie, de la copii ai strazii la soimii patriei, urmand programul strict de gradinita, de la munca in uzine la hoteluri de lux si distractiile turistilor straini, de la satre la cozile la carne si butelii, de la mesele in cantine de fabrica la sejururile in statiunile de odihna.

„N-am avut deloc sentimente narcisiste developandu-mi prima parte a vietii. Am avut doar revelatia timpului si vremurilor in care mi-a fost dat sa traiesc. Cred ca asa voi putea sa povestesc mai usor despre viata anilor ‘80 si ‘90 din veacul trecut.”- Florin Andreescu

Expozitia va fi deschisa la ICR pana la 6 decembrie 2013. Accesul publicului este liber.

comunism icr

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.