Expozitie de fotografie: „Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios“

0

„Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios“

Expozitie de fotografie Florin Andreescu la Institutul Cultural Roman

La patru ani de la expozitia „Flashback: Clisee voalate din Epoca de Aur si anii tranzitiei“, gazduita de Institutul Cultural Roman din Bucuresti, Florin Andreescucontinua seria foto-verité-urilor dedicate Romaniei zbuciumatilor ani ’80-’90 cu expozitia „Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios“. Vernisajul va avea loc miercuri, 27 noiembrie 2013, ora 18.00, la sediul ICR din Aleea Alexandru 38. Cuvantul de deschidere va fi rostit de dr. Adrian-Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei „G. Oprescu“.

In prezenta autorului, in seara vernisajului va fi lansat albumul Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios, Editura Ad Libri, din care au fost selectate fotografiile expuse, si va fi prezentata a treia editie a albumului Flashback 1: Clisee voalate din Epoca de Aur si anii tranzitiei.

Fotografiile reunite sub titlul Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios compun un mozaic alb-negru complex al istoriei recente a Romaniei, aproape incredibila: scene necosmetizate, de la crasma la patul de spital, de la circ la armata, de la talciocuri si bazaruri la strazile innamolite ale oraselor in constructie, de la copii ai strazii la soimii patriei, urmand programul strict de gradinita, de la munca in uzine la hoteluri de lux si distractiile turistilor straini, de la satre la cozile la carne si butelii, de la mesele in cantine de fabrica la sejururile in statiunile de odihna.

„N-am avut deloc sentimente narcisiste developandu-mi prima parte a vietii. Am avut doar revelatia timpului si vremurilor in care mi-a fost dat sa traiesc. Cred ca asa voi putea sa povestesc mai usor despre viata anilor ‘80 si ‘90 din veacul trecut.”- Florin Andreescu

Expozitia va fi deschisa la ICR pana la 6 decembrie 2013. Accesul publicului este liber.

comunism icr

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează