Expoziție de artă contemporană la Palatul Parlamenului în cadrul Galei LSRS

0

Prima expoziție din 2014 a Florean Art Museum va avea loc pe 8 ianuarie 2014 la Palatul Parlamentului în cadru ediției aniversare de 5 ani a Galei Ligii Studenților Români din Străinătate aceasta initulându-se RECIPROCUS.

Gala Studenţilor Români din Străinătate va reuni aproximativ 1.000 de studenţi, absolvenţi, personalităţi ale societăţii româneşti, diplomaţi, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi jurnalişti, pentru a-i sărbători pe tinerii care în anul academic 2012-2013 au făcut ca România să fie mândră de ei.

Expoziția RECIPROCUS reunește sub conceptul reciprocitătii un număr de peste 30 artiști contemporani,atât din țara noastră, cât și din alte 15 țări , de pe 5 continente(Asia, Africa, America de Sud, America de Nord, Europa), și cuprinde lucrari  de pictură, gravură și mail-art.

Conceptul expoziției a pornit de la posibilitatea de a crea relaţii între oameni, fie că e vorba de reprezentări vizuale sau de privitori. Privirile din lucrări reflectă varii stări umane, de la bucurie la dezgust sau frică, invitând la reciprocitate cu privitorul.

Curatorul expoziției RECIPROCUS, Alexandra Mihali, afirma faptul ca ”datorită așezării lucrărilor în spațiu, expoziția de față presupune o comunicare mediată, invitând la reciprocitate;  lucrările se uită la privitorul care, inevitabil, comunică cu lucrarea – fie și printr-o simplă relație de privire.”

”Ne bucurăm să fim prezenți în acest  loc in care sunt recompensate tinerele valori ale țării noastre. Este un bun prilej de a trasmite mesajul unor artiști contemporani sub forma lucrărilor acestora.” a afirmat Mara Florean, Director Florean Art Museum.

Participantii la eveniment vor putea afla informații despre artisti prin scanarea QR code ului atașat fiecărui exponat cu telefonul mobil.

Parteneri:Liga Studenților Romani in Străinatate, Blitz TV, Modernism.ro, 220.ro, Diverta, Cooperativa Urbană, Romania Pozitivă, Vice, Hip Mag, IQ Ads, Ziare.com

RECIPROCUS- FINAL

facebook.com/FloreanArtMuseum

 www.floreanartmuseum.com

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează