Expozitie de arhitectura japoneza, MTR, 2 – 30 octombrie ’09

0

Fragments of the Earth, Expozitie de arhitectura japoneza si workshop Bucureşti, Muzeul Ţăranului Român, sala Oaspeţi, 02 – 30 octombrie, de marţi până duminică, între 10:00 şi 18:00.

fragments-afisPrincipalele clisee legate de arhitectura japoneza se refera la obsesia tehnologiei si la discrepanta dintre obiectele de arhitectura rafinate si haosul urban generalizat.
Aceasta expozitie, concentrata pe activitatea unora dintre reprezentantii principali ai arhitecturii japoneze contemporane, demonstreaza cum poti folosi tehnologia in mod creativ, cum sa faci arhitectura pornind de la caracterul si istoria unui loc si cum sa gestionezi intr-un mod inovativ si responsabil dezvoltarea urbana.
Expozitia initiata de catre prof. Riichi Miyake cuprinde doua parti principale:

Virtus Loci: O selectie de cladiri ale arhitectilor Tetsuo Furuichi, Yasuhiro Yamashita si Hironori Matsubara
Forma Urbis: Proiecte urbane pentru mega-orase ale arhitectilor de mai sus, la care se adauga Tatsuya Yamamoto

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează