Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziţie caritabilă pentru HOSPICE Casa Speranţei: “Primul tablou din camera copilului tău”

0

Astazi, 1 Iunie 2012, are loc expozitia cu licitatie „Primul tablou din camera copilului meu”, expozitie organizata de HOSPICE Casa Sperantei in colaborare cu partenerii Roxana Ené si Art Yourself Gallery, cu scopul de a strange fonduri pentru sustinerea ingrijirii copiilor cu boli  incurabile. 

Evenimentul are loc la sediul Art Yourself Gallery din strada Nicolae Ionescu, nr 11, Bucuresti incepand cu ora 19.00. Obiectivul principal al licitatiei este strangerea de fonduri pentru sustinerea ingrijirii copiilor bolnavi incurabil. In cadrul expozitiei vor fi prezentate lucrari ale artistilor Roxana Ené, Ana Barbu si Naiana Vatafu. Lucrarile vor fi vandute prin licitatie in plic inchis, licitatie care se va desfasura vineri, 1 iunie, orele 19:00.

Pentru acest eveniment, artista Roxana Ené a donat un numar de 30 lucrari, realizate in colaborare cu copiii de la HOSPICE Casa Sperantei, in cadrul unui workshop ce a avut loc in luna martie 2012. In cadrul workshop-ului, cu ajutorul muzicii, a rasului, a pensulelor si culorilor, Roxana a ajutat copiii sa dea frau liber imaginatiei si sa-si transpuna sentimentele pe hartie. Artista a metamorfozat apoi lucrarile copiilor, adaugand propria imaginatie, dar pastrand in acelasi timp mesajul copiilor.

“Sunt milioane de romani anual care simt efectele si durerea unui diagnostic necrutator in familia lor. Doar in Bucuresti in fiecare an 15,000 de persoane diagnosticate cu o boala incurabila au nevoie de ingrijire paliativa de tip hospice si alte mii, care sufera alaturi de ei, au nevoie de asistenta sociala si psiho-emotionala.

De 20 de ani, HOSPICE Casa Sperantei este solutia la acestă mare nevoie de ingrijire. De 2 decenii, la HOSPICE au fost îngrijiti gratuit peste 12,000 de persoane cu boli incurabile si multe alte mii au beneficiat de servicii de asistenta sociala si psiho-emotionala.”, declara Daniel A. Bujorean, Manager de Comunicare HOSPICE Casa Sperantei.

“Dublandu-si efortul de promovare a artei contemporane cu unul de sustinere a initiativelor sociale deosebite, galeria Art Yourself se implica, inca de la infiintare, in sprijinirea actiunilor caritabile. La fel cum s-a intamplat si cu alte ocazii, ne aratam si astazi deschisi; de data aceasta pentru a ne alinia eforturilor pe care Hospice Casa Sperantei le face in zona serviciilor gratuite de ingrijire paleativa. Va asteptam asadar, cu drag, in spatiul nostru din Nicolae Ionescu nr. 11, spatiu pe care l-am pus cu inima deschisa la dispozitia echipei minunate care s-a ocupat de organizarea expozitiei pe care va invitam sa o parcurgeti.” Dragos Farmazon, Director Art Yourself.

In speranta ca am ajuns la inimile dumneavoasta va invitam sa sustineti aceste servicii gratuite ajutand copiii, pacienti hospice, sa traiască multe clipe de viata fara durere si cu zambetul pe buze alaturi de cei dragi.

 

Despre Hospice Casa Sperantei

HOSPICE Casa Sperantei este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care asigura gratuit servicii de ingrijire paliativa.

Ingrijirea paliativa are ca scop alinarea durerii si controlul simptomelor bolnavilor incurabili, asistenta sociala precum si consiliere psihologica si religioasa.

HOSPICE asigura gratuit, de 20 ani, servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli terminale in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti si a fost desemnata ca fiind centru de excelenta pentru Europa de Sud-Est.

 

Despre Roxana Ene

Roxane Ene este artist freelancer care se ocupa cu metamorfoza lucrarilor artistice facute de copii, grafica, arta caligrafica, pictura si poezie englezeasca, lucrand pe diverse proiecte alaturi de copywriter-ul Chris Silberer. Pe parcursul workshopurilor, apropierea, iubirea si rasul sunt componente la fel de importante ca pensulele, vopseaua sau panzele. Copii de 2-12 ani sunt inspirati sa mazgaleasca si sa deseneze orice isi imagineaza, de la transpunerea pe hartie a muzicii pe care o aud, gustul unei capsune sau mirosul unei flori la intamplarile din viata de zi cu zi. Apoi Roxana si Chris dezvolta si transforma aceste desene ale copiilor, adaugand propria lor imaginatie si fantezie, in timp ce cauta sa redea mesajul copiilor.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.