Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziţie: Artă faci, şcoală primeşti!

0

Amzei 5 Studio Space (str. Piaţa Amzei nr. 5)
Vernisaj: miercuri, 1 iunie 2016, de la ora 18:00
Perioada: 1-15 iunie 2016

Asociaţia Makta vă invită miercuri, 1 iunie 2016, de la ora 18:00 la Amzei 5 Studio Space (str. Piaţa Amzei nr. 5) la vernisajul expoziţiei Artă faci, şcoală primeşti. Expoziţia va fi deschisă în perioada 1-15 iunie 2016 şi poate fi vizitată pe bază de programare la: asociatiamatka@gmail.com.

Expoziţia reuneşte lucrările realizate de cei 45 de elevi care frecventează Centrul de Zi Eu şi prietenii mei, sub atenta coordonare a unor artişti vizuali consacraţi.

Poster_Expozitie Matka_Arta faci, scoala primesti

Demarat la începutul anului, proiectul Spaţii creative pentru educaţie îşi propune reamenajarea spaţiilor de învăţământ de stat, în conformitate cu rigorile actuale, astfel încât să stimuleze educația participativă și să crească interesul elevilor pentru școală. Centrul de Zi „Eu și prietenii mei” va beneficia, astfel, de o transformare totală a sălilor dedicate studiilor prin construirea de mobilier școlar modern și creativ proiectat special de studioul de proiectare Wolfhouse Productions, în colaborare cu arhitecţii Justin Baroncea și Adela Iacoban. În vederea strângerii de fonduri pentru producţia mobilierului școlar, Asociaţia Matka alături de elevii centrului organizează expoziţia Artă faci, şcoală primeşti.

Timp de două luni, elevii s-au implicat împreună cu artişti contemporani realizând o serie de lucrări pe care doresc să le ofere, de ziua lor, în schimbul donaţiilor pentru reamenajarea centrului.

Lucrările au fost realizate în cadrul unor ateliere de creaţie coordonate de Justin Baroncea, Traian Boldea, Ștefan Câlția, Suzana Dan, Giles Eldridge, Fays, Irlo, Aurora Kiraly, KITRA, Lala Misosniky, Dan Perjovschi, Adrian Preda, Lea Rasovszky, Gheorghe Rasovszky, George Roșu, Hermina Stănciulescu, Silvia Trăistaru, Ioana Trușcă, Sorina Vazelina, Simona Vilău, Daniela Vîrlan, Mihai Zgondoiu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.