Expoziția World Press Photo, cel mai vizitat spațiu expozițional în Noaptea Muzeelor 2014

0

Peste 23.000 de oameni au vizitat expoziția World Press Photo România de anul acesta în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, galeria din Piața Universității din București devenind, astfel, cel mai vizitat spațiu expozițional din cadrul proiectului.

WPP_Noaptea_Muzeelor (3)

World Press Photo, cea mai importantă expoziție de fotografie de presă din lume, a fost deschisă în Noaptea Muzeelor aproximativ 8 ore, în intervalul orar 21.00 – 05.00, iar intrarea a fost liberă.

Pe lângă expoziția propriu-zisă, spectatorii care au venit la World Press Photo în Noaptea Muzeelor s-au putut bucura și de o serie de scurtmetraje documentare de la ShortsUP, pe teme sociale, politice și culturale de actualitate. Colecția de scurtmetraje documentare de la Noaptea Muzeelor a fost difuzată începând cu ora 21:00.

În Bucureşti, 33 de locaţii – muzee şi organizaţii culturale sau de educaţie –  au luat parte la Noaptea Europeană a Muzeelor – ajunsă, în 2014, la ediția cu numărul zece.

Aflată pentru al treilea an consecutiv în București, la inițiativa Fundației culturale Eidos, expoziția WPP este deschisă publicului larg în fiecare zi din perioada 8 – 29 mai 2014, între 11:00 și 21:00.

În cadrul expoziției, vizitatorii pot admira, pe lângă Fotografia Anului la World Press Photo – celebra imagine a fotografului american John Stanmeyer – un număr de 140 de fotografii premiate anul acesta de juriul World Press Photo.

Evenimentul de la București face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, care călătorește în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de orașe din peste 45 de țări și vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Expoziția de anul acesta a fost realizată cu ajutorul arhitectului Attila KIM – consultant al acestei expozitii – și Bog’Art, care își reafirmă astfel contribuția permanentă la definirea unor noi standarde de profesionalism, încurajând transparența informației și apreciind munca foto-jurnaliștilor de pretutindeni.

Expoziția WPP este o inițiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955 în Olanda, ce activează ca organizație independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam. Activitatea Fundației este dedicată stabilirii standardelor ridicate în fotojurnalism și fotografie documentară la nivel mondial.

Competiția a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 țări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. În 2012, concursul a atras 5.247 de participanți din 124 de țări, care au înscris 101.254 de fotografii.

În 2012, expoziția a fost readusă pentru prima dată la București, după 18 ani de absență, prin eforturile Fundației Eidos, care a organizat expoziția și anul trecut.

Mai multe detalii, precum și lista completă a câștigătorilor, pot fi consultate pe site-ul oficial al competiției.

Detalii despre expoziția din România găsiți pe site-ul local și pe pagina de Facebook.

Sponsorii ediției din acest an sunt: Primăria Municipiului București, ArCub, Dutch Postcode Lottery, Canon, Microsoft, Spectacular, TNT, Biutiful, Fratelli Espresso Bar, BCR.

Parteneri media: Adevărul, Hotnews, Dilema Veche, Vice, Esquire, National Geographic, Șapte Seri, The Institute, Liternet, Photo Magazine, IQAds, Feeder.ro, 121.ro și urban.ro.

 

# # #

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a zecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

World Press Photo este cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, organizată încă din anul 1955 la inițiativa Fundației Olandeze World Press Photo.

Fundația culturală EIDOS a fost înființată în anul 2009 la inițiativa fotografului Cristian Movilă, cu scopul de a sprijini tinerii artiști. Proiectele și inițiativele Fundației Eidos se adresează tuturor pasionaților de artă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.