Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziția „Timp și memorie” – Letiția Oprișan și Nicolae Răzvan Mincu la Galeria SIGNUM

0

Afis-Timp-si-memorie

Pictura Letiției Oprișan și sculptura lui Răzvan Mincu se completează fericit prin participarea activă la misterul și bucuriile, uneori tragice, ale existenței, și fuzionează armonios într-o reacție confesivă,  generatoare de energie și, nu în ultimul rând, de har. Arta celor doi creatori are un mod elegant de a intra în rezonanță cu  universul de semnificații, în demersul de a realiza un sens existențial particular. Acest sens se conjugă prin memorie, care este creuzetul de emoții și semnificații al omului contemporan, în căutarea sa de a-și remodela și asuma reperele.

Letiția Oprișan îmbină virtuozitatea gestului pictural îndelung exersat cu o subtilă acuitate în simțul culorii, și supune materia fluidă în compoziții cromatice pure, printr-o rețea pictografică dinamică, rafinată de frământări profunde, transfigurate spiritual. Elementele figurative sunt doar iluzii, centrul de interes al picturilor fiind susținut de o descărcare de tensiuni cromatice, purtătoare de energii vitale.

Nicolae Răzvan Mincu este un simbolist abstract, apt de a esențializa la maxim volumul, după principiile și în numele unei expresivități arhetipale, transcendente. Folosind cu precădere ordinea, dar și seducția geometriei, a unei geometrii puse încă din antichitate să sublinieze frumusețea cosmosului și a ideilor, dar și armonia lor funciară, artistul încarcă lucrările sale cu valori spirituale, simbolismul lor sobru căutând să confere o nouă strălucire unor sensuri străvechi. Creațiile sale se disting printr-un dinamism molcom, aproape static, subliminal, dar nu mai puțin fascinant.

Mistica și simetria luminii celor doi artiști creează o strălucire și o profunzime care dematerializează înnobilând, într-o atmosferă propice unei contemplări benefice, purificatoare. Această latură „terapeutică” a lucrărilor este cu atât mai meritorie, cu cât dimensiunea arhetipală se opune curentului social în care trăim azi, agitat, depersonalizant și uniformizator.

Letiția Oprișan (www.letitiaoprisan.ro) este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România și a Asociației Internaționale a  Artiștilor Profesioniști. Are în palmares 43 expoziții personale și peste 200  expoziții de grup, Saloane naționale și internaționale, desfășurate în țară și străinătate. Deține patru premii de pictură și este desemnată Cetățean de Onoare al Județului Bacău. Este menționată în peste zece dicționare și enciclopedii de specialitate.

Nicolae Răzvan Mincu (www.mincu.cbi.ro) este membru al Uniunii Artiștilor Plastici și a realizat 32 sculpturi monumentale în China, Franța, Italia, Turcia, Coreea, Olanda, Elveția, Taiwan, Bulgaria și Danemarca, dintre care 4 în România, fiind și câștigătorul a unor premii internaționale de excelență în sculptură. Activitatea sa include 11 expoziții personale în țară, 5 în străinătate, 10 expoziții de grup în străinătate, precum și 25 expoziții de grup în țară.

Galeria de artă contemporană SIGNUM este un proiect artistic dintr-o lungă serie de inițiative de susținere a artei, întreprinse de Academia de Studii Economice din București, de-a lungul primului său secol de existență. Deschisă într-un remarcabil spațiu de expunere la parterul clădirii Facultății de Cibernetică, din Calea Dorobanților nr. 13-15 și având un profil axat pe arta abstractă și conceptuală, Galeria va găzdui expoziții de pictură, grafică, sculptură, instalație, fotografie și video, precum și alte evenimente conexe.

Partenerii media ai Galeriei SIGNUM sunt: arhimania, Art Out, Artindex, ArtWe, Ceașca de Cultură, docuArt, exclusivNEWS, gratuitor, Igloo, Modernism, Orasulm.eu, Revista Bulevard, SENSO TV, TV CITY, Vernisaje.ro, VIP – Voluntari pentru Idei și Proiecte, VreauArta.ro.

Organizator: Galeria de artă contemporană SIGNUM, sub egida Academiei de Studii Economice din București

Artiști: Letiția Oprișan și Nicolae Răzvan Mincu

Titlul expoziției: Timp și memorie

Vernisaj: miercuri, 5 noiembrie 2014, între orele 18 – 22

Durata expoziției: miercuri, 5 noiembrie – vineri, 28 noiembrie 2014

Adresa: Calea Dorobanților nr. 13-15, la parterul clădirii Facultății de Cibernetică

Website: http://signum.ase.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.