Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziția temporară „O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei”

0

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) găzduiește, în perioada 23 iunie – 24 iulie 2016, expoziția temporară de bijuterie contemporană intitulată „O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei”, proiect prezentat într-o ediție specială dedicată podoabelor dacice. Vernisajul va avea loc joi, 23 iunie 2016, ora 16:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr. 12, București.

Afis_Assamblage_MNIR

Organizată de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, cu sprijinul financiar AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, expoziția reunește creațiile a 45 designeri de bijuterie contemporană într-o invitație de re-interpretare și de raportare personală la moștenirea culturală autohtonă. Prezent în legende, mituri și folclor, tezaurul devine un organism viu care este circulat, asimilat și transformat prin intermediul creației artistice contemporane.

Proiectul preia o selecție curatorială a primei ediții „O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei” (prezentată în cadrul Romanian Design Week și Bulgaria One Design Week 2015) și itinerează și instalația de bijuterie contemporană și proiecții multimedia FOUND.LOST.FOUND, participarea oficială a României la International Fashion Showcase – London Fashion Week 2016. Expoziția a mai fost găzduită de Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în perioada 10-19 iunie.

«Universal, de-a lungul istoriei, valoarea ofrandelor nu era determinată de cantitatea de aur pe care o conținea, ci de ritualul oferirii în sine. Astăzi, bijuteria contemporană devine importantă prin semnificația ei, continuând eternul dialog dintre prețios și valoros. În contextul revizuirii valorilor, una rămâne constantă: valoarea culturală a bijuteriei va depăși mereu evaluarea ei materială.» David Sandu, curatorul expoziției.

Expoziția poate fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

În zilele de 25 și 26 iunie, între orele 12:00 și 14:00, la sediul Școlii de Bijuterie Contemporană Assamblage din Strada Carol Davila, nr. 26, București, vor fi susținute workshop-uri demonstrative și grupuri de discuții. Programul complet poate fi găsit pe site-ul www.assamblage.org.

***

Designeri participanți: Adelina Petcan, Andreia Gabriela Popescu, Ioana Ardelean, Otilia Mihalcea – Oval, Aida Sandu, Dana Boneanu, Cleopatra Cosuleț, Cristina Socol, Diana Ilisei, Diana Toboșaru, Elena Crișan, Gabriela Secărea, Lucienne Buga, Luiza Teodorescu, Mădălina Stoica, Mihaela Dumitrașcu, Monica Stănescu, Nicoleta Rossi, Roxana Hodorog, Samira Lamandi, Mariana Rogoz, Alina Carp, Alina Predoiu, Alis Lalu, Ana Barbu Uzura, Anca Pandrea, Andreea Bololoi, Arina Nițulescu, Carmen Watkins, Corina Cubici, Camelia Lupu, Cristina Popa, Diana Vasile, Contemporia, Snob, Loredana Cleja, Mihaela Iacob, Mihaela Ivana, Mona Vulpoiu, Stelian Gagiu, Teodora Rus.

Curator: David Sandu

Exhibition design: arh. Ioana Ardelean

Proiecții multimedia semnate Black Horse Mansion

***

Organizat de: Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană

Co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național

Parteneri organizatorici: Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Muzeul Național de Istorie a României București, Ministerul Culturii, Simplu.MakerShop.

Parteneri institutionali: Canon & The Good Company, Fundatia Dignitas, ASUR, CNAB

Parteneri media: Designist.ro, Dizainăr, Feeder, Historia, Igloo, Iqads, Smark, Modernism.ro, Postmodern, Revista Atelierul, Sub25, Zeppelin, Orasul Vechi, Online Gallery, Magazin Istoric, Parentime, Asociația Redescoperă Istoria

***

MNIR
——–
Muzeul Naţional de Istorie a României, inaugurat în anul 1972, este una dintre instituţiile reprezentative ale culturii româneşti. Muzeul este adăpostit într-o clădire monument istoric, denumită în trecut Palatul Poştelor, aflată în cuprinsul vechiului centru istoric al Bucureştiului. Prin colecţiile sale, MNIR deţine un fond foarte valoros de bunuri de patrimoniu mobil care ilustrează toate perioadele semnificative din trecutul poporului român, cât şi din vremea unor civilizaţii care au existat în vechime pe actualul teritoriu al ţării noastre.

Assamblage
——————
Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană a fost înființată în luna mai a anului 2015 în cadrul Romanian Design Week 2015, ca urmare a nevoii de structurare, promovare și susținere a comunității creative din ce în ce mai mari a designerilor de bijuterie contemporană din România. Cei peste 350 de absolvenți ai Școlii de Bijuterie Contemporană dovedesc că bijuteria de autor este o formă de artă independentă, cu vizibilitate crescută în cadrul evenimentelor și expozițiilor naționale și internaționale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.